Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022

Η Τουρκία εξέδωσε 2 Navtex για ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά – Ερντογάν: Έτοιμοι για διπλωματική «καζάν – καζάν» λύση με την Ελλάδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Τουρκία εξέδωσε 2 Navtex για ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά – Ερντογάν: Έτοιμοι για διπλωματική «καζάν – καζάν» λύση με την Ελλάδα

Δύο Navtex για ρωσικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν στα ανατολικά και τα δυτικά της Κύπρου με πραγματικά πυρά εξέδωσε η Τουρκία.

Ειδικότερα, η πρώτη άσκηση θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου και διεξαχθεί στα δυτικά της Κύπρου και στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η δεύτερη άσκηση θα διεξαχθεί στα ανατολικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω Navtex εκδόθηκε λίγο μετά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την άρση του εμπάργκο εξαγωγής όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν κοντά στην περιοχή που δραστηριοποιούνται τα ερευνητικά σκάφη BARBAROS και ORUC REIS, ενώ οι Navtex συνοδεύονται με την επισήμανση να δοθεί προσοχή ώστε να μην επηρεαστούν τα δύο ερευνητικά σκάφη

Ερντογάν: Έτοιμοι για διπλωματική «καζάν – καζάν» λύση με την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, κατά την ομιλία του σε συνεδρίαση επιτροπής του κυβερνώντος κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης φέρεται να είπε «Στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα προχωρήσουμε στα πλαίσια της διπλωματίας. Η Τουρκία στο σημείο των δικαιωμάτων της στην ανατολική Μεσόγειο έχει 100% δίκιο. Σε περίπτωση που και η απέναντι πλευρά απομακρυνθεί από τα βήματα της αύξησης της έντασης, τότε στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω διπλωματίας μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική “καζάν – καζάν”».

«Πρέπει να αναδείξουμε τις συνεργασίες και προσπάθειες αλληλοϋποστήριξης που είχαμε με τις χώρες της περιοχής, κυρίως με την Ελλάδα. Αυτή την προσπάθεια να την αναδείξουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να την εξηγήσουμε στην κοινή γνώμη» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ