Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών για να καταθέσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

H άρση ασυλίας των 11 Σπαρτιατών που ανοίγει τον δρόμο στη Δικαιοσύνη (μετά το αίτημα της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Αδειλίνη) έγινε με 285 "ναι".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών για να καταθέσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών για να καταθέσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 286 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά ένας.

Η άρση ασυλίας αφορά τους βουλευτές κ.κ. Αθανάσιο Χαλκιά, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, Γεώργιο Μανούσο, Αλέξανδρο Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονύσιο Βαλτογιάννη, Γεώργιο Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρο Δημητριάδη και Κωνσταντίνο Φλώρο.

Κατά την συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

Άρση ασυλίας 11 βουλευτών των Σπαρτιατών

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άρση ασυλίας 11 βουλευτών των Σπαρτιατών: Το αίτημα Αδειλίνη

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, ως υπόπτους για παροχή εξηγήσεων θέλει να καλέσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών, (πλην του προέδρου τους Βασ. Στίγκα) γι αυτό είχε ζητήσει τη σχετικλή άδεια απο τη Βουλή.

“Προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη”

Όπως αναφέρεται, στο εισαγγελικό έγγραφο που μεσω του Υπουργού Δικαιοσύνης πάει στη Βουλή, «οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Κατά την εισαγγελέα του Άρειου Πάγου οι 11 βουλευτές θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις «σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.».

Η εισαγγελική έρευνα είχε ανοίξει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, που έκανε λόγο για πράκτικες Greek mafia στο κόμμα. Η κ. Αδειλινη ζητά την άρση ασυλίας των εξής βουλευτών:

1)Αθανάσιος Χαλκιάς 2)Χαράλαμπος Καστιβαρδάς  3)Γεώργιος Μανούσος 4)Αλέξανδρος Ζερβέας, 5)Ιωάννης Δημητροκάλλης, 6)Διονύσιος Βαλτογιάννης, 7)Γεωργίος Ασπιώτης 8)Μιχαήλ Γαυγιωτάκης 9)Ιωάννης Κόντης, 10)Πέτρος Δημητριάδης και 11)Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ