Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Η «Υπαγωγή» κυκλοφόρησε την ηλεκτρονική έκδοση του  8ου τεύχους της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η «Υπαγωγή» κυκλοφόρησε την ηλεκτρονική έκδοση του  8ου τεύχους της

Τι είναι η «Υπαγωγή»;

Η Υπαγωγή είναι το εξαμηνιαίο Φοιτητικό Νομικό Περιοδικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών – Παράρτημα Κομοτηνής (ELSAKomotini).

Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα αριθμεί οκτώ (8) τεύχη.

Το Περιοδικό εκδίδεται τόσο σε ηλεκτρονική, όσο και σε έντυπη έκδοση και σκοπός του είναι να διαδώσει τις πρώτες νομικές σκέψεις ενός φοιτητή της Νομικής, να τον εισαγάγει και να τον εξοικειώσει με τη συγγραφή, αλλά και τη δημοσίευση νομικών κειμένων, και να προωθήσει τη νεανική άποψη στην ελληνική νομική πραγματικότητα.

Νέο τεύχος: 8ο (1/2020)

Η «Υπαγωγή» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να θέτει σε κυκλοφορία το όγδοο –και πρώτο για το έτος 2020– τεύχος της, υπεισερχόμενη στη δεύτερη περίοδο έκδοσής της.

Το τεύχος περιλαμβάνει άρθρα, μελέτες και σχολιασμούς δικαστικών αποφάσεων με θεματικές που καλύπτουν όλο σχεδόν το φάσμα της επιστήμης του δικαίου, ενώ φιλοξενούνται στην εμπλουτισμένη ενότητα των επιλογών από τη νομολογία δικαστικές αποφάσεις εθνικής, υπερεθνικής και αλλοδαπής προέλευσης ιδιαίτερου νομικού ενδιαφέροντος με παρατηρήσεις, καθώς και μία επισκόπηση της πρόσφατης νομολογίας αναφορικά με την εφαρμογή του άρ. 2 του νέου ΠΚ (επί της αντιμετώπισης από τον Άρειο Πάγο ζητημάτων διαχρονικού δικαίου) στην οικεία ενότητα.

Αφιέρωση τεύχους στον καθηγητή Νικόλαο Χωραφά

Το Περιοδικό αντιλαμβάνεται και αναγνωρίζει τη σημασία και τη συμβολή ορισμένων νομικών, που με το έργο τους προώθησαν και εξέλιξαν τη νομική σκέψη στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτό, κάθε τεύχος της Υπαγωγής θα είναι αφιερωμένο σε έναν μεγάλο απελθόντα Έλληνα νομικό, φέροντας το όνομά του και φιλοξενώντας ένα κείμενο που θα αναφέρεται στη ζωή και το έργο του.

Το  όγδοο τεύχος επιλέχθηκε να αφιερωθεί στη μνήμη του εκλιπόντος καθηγητή Νικολάου Χωραφά, μιας κατά κοινή ομολογία βαρυσήμαντης προσωπικότητας που συνέβαλε με το διδακτικό, συγγραφικό και νομοπαρασκευαστικό έργο του στην εξέλιξη του ελληνικού Ποινικού Δικαίου· ο βίος και η επιστημονική πολιτεία του συνοψίζονται στην αμέσως επόμενη ενότητα.

Νέα ενότητα: Επιθεωρήσεις Νομοθεσίας

Με  την εκκίνηση της νέας εκδοτικής περιόδου προστέθηκε στην ύλη του Περιοδικού μία ακόμη ενότητα, εκείνη των επιθεωρήσεων νομοθεσίας, με στόχο την παρουσίαση και τη διατύπωση παρατηρήσεων επί πρόσφατων νομοθετικών αλλαγών.

Την ενότητα αυτή εγκαινιάζουν ενδιαφέρουσες θεματικές επί του γενικού μέρους του νέου ΠΚ και επί του νέου ΚΠΔ.

Ανανέωση του Εξωφύλλου

Η νέα περίοδος σηματοδοτείται και από την ανανέωση του εξωφύλλου του Περιοδικού με στόχο τον εξωραϊσμό του αλλά και την έτι περαιτέρω ανάδειξη του κτηρίου της ΤσανακλείουΣχολής, γνωστό και ως παλιά Πρυτανεία, που κοσμεί το εξώφυλλο του Περιοδικού από ιδρύσεώς του και αποτελεί συνδετικό κρίκο του τελευταίου τόσο με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όσο και τον τόπο όπου γεννήθηκε κι αναπτύχθηκε το εγχείρημα, την Κομοτηνή.

Μάθετε περισσότερα για το Περιοδικό και το νέο τεύχος:

-στην ιστοσελίδα του: www.ypagogi.gr

-στη σελίδα στο facebook: Yπαγωγή-Νομικό Περιοδικό-ELSAKomotini

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ