Σάββατο 01 Απριλίου 2023

Ιανός : Η καταστροφή σε αριθμούς!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιανός : Η καταστροφή σε αριθμούς!

Τα νούμερα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική, συγκλονίζουν.

4.026 άνθρωποι κάλεσαν την Πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια! Είτε την ώρα της μεγάλης καταστροφής, είτε μετά.  Τα τηλεφωνήματα έγιναν κυρίως από το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία, ενώ συνολικά, έγιναν 946 απεγκλωβισμοί και διασώσεις μέχρι τώρα.

Οι νεκροί της θεομηνίας

Οι άνθρωποι που πλήρωσαν με τη ζωή τους τον “Ιανό” είναι και οι τρεις από τη Θεσσαλία, που όπως φαίνεται, δέχθηκε και το μεγαλύτερο πλήγμα.

Πρόκειται για μία ηλικιωμένη που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας. Όπως είπε ο γείτονάς της, η γυναίκα φώναζε βοήθεια καθώς το νερό ανέβαινε αλλά δυστυχώς, δε μπορούσε κανείς να την πλησιάσει για να την σώσει.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ένας άνδρας, 63 ετών, κτηνοτρόφος, ο οποίος εντοπίστηκε κοντά στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας. Ο τρίτος νεκρός είναι ο άνδρας που καταπλακώθηκε από μια σκεπή, μέσα στο σπίτι του, στην Καστανιά Καρδίτσας.

Οι έρευνες για την αναζήτηση αγνοούμενης στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι Καρδίτσας συνεχίζονται και επιχειρούν 28 Πυροσβέστες με 6 διασωστικές λέμβους από την 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ καθώς και 2 drones από την 1η ΕΜΑΚ.

 772 διασώσεις μόνο στη Θεσσαλία – Οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 2779 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν κάνει 772 διασώσεις – απομακρύνσεις, 2274 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων – αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 849 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 97 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 477 κοπές δέντρων και 59 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 73 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν γίνει 26 αντλήσεις και 47 κοπές δέντρων.

Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 283 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν γίνει 77 διασώσεις, 218 αντλήσεις και 7 κοπές δέντρων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 42 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν γίνει 40 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών συνεχίζουν να επιχειρούν, σε αντλήσεις και κοπές δέντρων κυρίως στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ