Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητούν την αναστολή της απόφασης του υπ. Υγείας για τις συνταγογραφήσεις

Τι αναφέρουν οι δύο Σύλλογοι σε κοινό δελτίου Τύπου που δημοσίευσαν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητούν την αναστολή της απόφασης του υπ. Υγείας για τις συνταγογραφήσεις unsplash

Την αναστολή της πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων μόνο από δημόσια νοσοκομεία και δημόσιες δομές, ζητούν ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε κοινό δελτίο Τύπου, οι δύο Σύλλογοι κάνουν λόγο για «σοβαρά εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας» και σημειώνουν -μεταξύ άλλων- ότι η απόφαση αυτή «οδηγεί σταδιακά σε φαινόμενα συνωστισμού στις δημόσιες δομές και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, απειλώντας την υγεία ασθενών και εργαζομένων μέσω της διασποράς του ιού και επιβαρύνοντας τα νοσηλευτικά ιδρύματα».

Επισημαίνουν δε, ότι η απόφαση αυτή «υποβάλλει σε ταλαιπωρία τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι τελικώς θα αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα της συνταγογράφησης προκειμένου να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα και τις εξετάσεις που χρειάζονται».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ