Δευτέρα 10 Μαϊου 2021

Ιερέας στο Κουκάκι: «Ακολούθησα την Ιερατική μου συνείδηση – Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιερέας στο Κουκάκι: «Ακολούθησα την Ιερατική μου συνείδηση – Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται»

Με μια επιστολή που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook και με πολλές εμφανίσεις στις πρωινές εκπομπές ο ιερέας π. Γεώργιος Σχοινάς επιχειρεί να εξηγήσει για ποιόν λόγο κοινώνησε πιστούς στο ναό που ιερουργεί στο Κουκάκι.

Αφού δηλώνει ότι σέβεται τις αποφάσεις του ελληνικού Κράτους και τις αποφάσεις της εκκλησίας και ότι την περασμένη Κυριακή λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών και πως παρά το γεγονός ότι αντελήφθη την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν όπως λέει κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού, δεν άνοιξε ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούν οι εν λόγω πιστοί που λαχταρούσαν να συμμετάσχουν.

Αναφέρει ακόμα, πως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του χτυπούσαν επίμονα την πόρτα κάποιοι γονείς με τα παιδιά τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν.

Εκείνη τη στιγμή, ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση, αλλά και την μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας, φυσικά και κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς τους έξω από τη θύρα του Ιερού της Εκκλησίας προτρέποντας να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους το οποίο και τηρήθηκε, θεωρώντας ότι ενήργησα απολύτως νομίμως αλλά και κανονικώς, δηλαδή σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας τους νόμους του Κράτους»

Τέλος, συγχωρεί όλους όσοι εκφράστηκαν προσβλητικά και ανοίκεια τόσο για τον ίδιο όσο και για τα αγιαστικά μέσα της εκκλησία και καταλήγει πριν ευχηθεί Καλή Ανάσταση: «άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»….

Μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 ο πατέρας Γεώργιος είπε: «Βρίσκομαι στην διάθεση των αστυνομικών αρχών». Παρέπεμψε στην δήλωση που έκανε και είπε ότι τον κάλυψαν οι δηλώσεις Μητροπολιτών. «Ένας ιερέας λογοδοτεί μόνο στον Θεό», είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι μπορεί να διακρίνει τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι. «Η Θεία Κοινωνία όχι μόνο δεν διασπείρει ασθένειες αλλά μεταδίδει την ίδια την ζωή που είναι ο Θεός», είπε ακόμα. Είπε ακόμα ότι κοινώνησε εκτός της εκκλησίας και δεν υπήρξε καμία συνάθροιση. Τέλος, είπε ότι το γεγονός ότι δεν έχουμε πολλά θύματα στην Ελλάδα είναι και εξαιτίας της προστασίας της Παναγίας μας.

+

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ