Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ικανοποίηση με… αστερίσκους από τους δικηγόρους κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ικανοποίηση με… αστερίσκους από τους δικηγόρους κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα είχαν σήμερα οι δικηγόροι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση διατάξεις του οποίου αφορούν και τις τροποποιήσεις του κώδικα δικηγόρων.

Οι δικηγόροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως ο Υπουργός πράγματι, όπως είχε δεσμευθεί στη Βουλή, συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο κρίσιμες διατάξεις που είχε προτείνει η Ολομέλεια, ιδίως αυτές που αφορούν τις εξετάσεις ασκουμένων δικηγόρων, τους νησιωτικούς συλλόγους, τη διαδικασία επαγγελματικής αναγνώρισης των πτυχίων εξωτερικού και τις τροποποιήσεις στον Πίνακα Αμοιβών.

Ωστόσο, δεν έλειψαν οι επισημάνσεις και οι ενστάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής στον Υπουργό για τις διατάξεις που αφορούν τον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και όπως αναφέρθηκε σχετικό κείμενο προτάσεων – παρατηρήσεων θα κοινοποιηθεί στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, αφού εγκριθεί από την Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Παράλληλα, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό, οι δικηγόροι έθεσαν και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το δικηγορικό σώμα, όπως:

τη χορήγηση του βοηθήματος ανεργίας στους δικηγόρους από τον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ,

το δικαίωμα αποκλειστικού ελέγχου τίτλων στα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία,

την πληρωμή των οφειλομένων αμοιβών νομικής βοήθειας (ενταλματοποίηση – εκκαθάριση),

τα θεσμικά και οικονομικά θέματα των εμμίσθων δικηγόρων,

την εξυπηρέτηση των δικηγόρων στις δημόσιες υπηρεσίες (και) σε ειδικό ωράριο με επίδειξη δικηγορικής ταυτότητας,

το δικαίωμα ανάθεσης σε δικηγόρους υποθέσεων Κτηματολογίου.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε ότι με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος  «έχουμε αναπτύξει μια ειλικρινή συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης. Εργαζόμαστε από κοινού για την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης και την προάσπιση του δικηγορικού λειτουργήματος. Με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης κάνουμε σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση του ρόλου του δικηγόρου ως κρίσιμου παράγοντα της δίκης. Διατηρούμε παράλληλα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας ενόψει των νέων μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο».

Η συνάντηση υπουργού και δικηγόρων έγινε με τη συμμετοχή του Προέδρου της, Δημήτρη Βερβεσού και των μελών της Ευστάθιου Κουτσοχήνα, Γεώργιου Σταματογιάννη, Αθανάσιου Μακρυγιάννη, Χρήστου Παίσιου, Αθανάσιου Ζούπα, Δημητρίου Δημητρουλόπουλου, Νικολέττας Μπασδέκη, Γεωργίου Καλούδη και Παναγιώτη Καρίπογλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ