Ηλεία: Τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού και της απάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

"Ο εντολέας μου δεν μπορεί ξεχάσει τον διασυρμό και την διαπόμπευση πού υπέστη" λέει ο δικηγόρος του Θοδωρής Αντωνόπουλος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλεία: Τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού και της απάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση FREEPIK

Με μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης απάντησε στην καταγγελία της συζύγου του ο 46χρονος από την περιοχή των Κρεστένων, η οποία τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού σε βάρος της.

Ειδικότερα ο 46χρονος κατηγορήθηκε πριν λίγες ημέρες από την 36χρονη σύζυγό του ότι αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στην οικία τους ενώ η σύζυγός του είχε κατακλιθεί για τον βραδινό ύπνο της.

Την Τετάρτη ο καταγγελθείς ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος από την Εισαγγελέα Ηλείας, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κατέθεσε την παραπάνω μήνυση ισχυριζόμενος ότι η καταγγελία σε βάρος του είναι ψευδής και σκηνοθετημένη.

Ενδοοικογενειακή βία

Unsplash

Ενδοοικογενειακή βία: Η δήλωση του δικηγόρου του 46χρονου

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα “Πατρίς” ο συνήγορος του 46χρονου, Θοδωρής Αντωνόπουλος υπογράμμισε ότι “πριν λίγες ημέρες αντιμετωπίσαμε μια εντελώς αστήρικτη κατηγορία και γι’αυτό δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του εντολέα μου αλλά η υπόθεση παραπέμφθηκε σε προκαταρκτική εξέταση. Ωστόσο ο εντολέας μου δεν μπορεί ξεχάσει τον διασυρμό και την διαπόμπευση πού υπέστη. Γι’ αυτό θα το πάμε ως το τέλος”.

Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά-προανακριτικά καθήκοντα. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα:

 • Καλέστε το 100.
 • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονοματεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
 • Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
 • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
 • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected].

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

 • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
 • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ