Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Συνεχίζεται η συζήτηση στο ΣτΕ – Επέλαση τραπεζών και funds κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη στο Ανώτατο Δικαστήριο. Για εφιαλτική, οργουελιανή διαδικασία έκανε λόγο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Συνεχίζεται η συζήτηση στο ΣτΕ – Επέλαση τραπεζών και funds κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου EUROKINISSI

Η ακύρωση της δυνατότητας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που επιτρέπει να σου πάρουν το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού επιχειρείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συνεχίζεται η συζήτηση της προσφυγής που είχε καταθέσει το 2018 η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Ειδικότερα, συνεχίζεται την Πέμπτη 2 Μαρτίου και ώρα 10.30 η δίκη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο ΣτΕ. «Εάν γίνει δεκτή η αίτηση, τελειώνει ο εφιάλτης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας και δίνεται ένα νέο εργαλείο άμυνας απέναντι στα funds, που κατέστησαν παντοδύναμα μετά την πρόσφατη, πολλαπλώς προκλητική, απόφαση του Αρείου Πάγου» σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η συζήτηση ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με την αγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την οποία ανέπτυξε διεξοδικά, με ιστορικές, πολιτικές, κοινωνικές, κοινοβουλευτικές και νομικές αναφορές, πώς, από το 2002 μέχρι σήμερα οι καλόπιστοι πολίτες και φερέγγυοι δανειολήπτες μετατράπηκαν ανυπαίτια σε υπερχρεωμένους κι απελπισμένους ανθρώπους, πώς θυματοποιήθηκαν από Τράπεζες, Κυβερνήσεις και funds, για να φτάσουμε στην σημερινή οργανωμένη αρπαγή των πρώτων κατοικιών και την λεηλασία των περιουσιών τους, που έχει χαρακτηριστικά επέλασης των funds, μέσω της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

eurokinissi

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για τις επάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, που δεν συνοδεύθηκαν από τις οφειλόμενες απαλλαγές και διαγραφές χρεών των δανειοληπτών, κι ας αιμοδοτούσαν οι ίδιοι τις τράπεζες, ως φορολογούμενοι πολίτες. Μίλησε για την κλιμάκωση της στοχοποίησης της πρώτης κατοικίας και την αναγόρευση των τραπεζών σε προνομιακούς δανειστές από το 3ο Μνημόνιο του 2015 και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις που ακολούθησε η Κυβέρνηση Τσίπρα και ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής για την επιβολή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με εκπρόθεσμες τροπολογίες και μια διαβλητή και διάτρητη σύμβαση ανάθεσης σε συντοπίτη του επιχειρηματία της επιλογής του. Αλλά και για τη σημερινή συνέχιση της διαδικασίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

eurokinissi

Συζήτηση προσφυγής στο ΣτΕ: Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου

Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds, την οποία χαρακτήρισε προκλητική και σκανδαλώδη, ενώ δεν παρέλειψε να ανατρέξει στις συνεχείς παρεμβάσεις των δανειστών στη Δικαιοσύνη και στους Δικαστές.

Επανειλημμένως απευθύνθηκε στο Δικαστήριο, υπογραμμίζοντας την υψηλή αποστολή του να προστατεύσει την κοινωνία και τους ευάλωτους κι ανυπεράσπιστους ανθρώπους, απέναντι στην εφιαλτική, οργουελιανή διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που επιτρέπει να σου πάρουν το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να έχεις ούτε πρόσβαση στη διαδικασία, χωρίς να είναι καν ο συμβολαιογράφος στο γραφείο του την ώρα του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

"Πρόγραμμα Γέφυρα"

freepik

Το κάλεσμα των συνηγόρων

Μετά την διακοπή της δίκης, ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου προέβησαν σε δηλώσεις. «Οι δηλώσεις μας σήμερα το πρωί στο ΣτΕ, στη δίκη κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που ξεκίνησε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 2/3/2023 στις 10.30 πμ! Καλούμε και πάλι τους πολίτες να είναι εκεί! Η κατάμεστη αίθουσα σήμερα έδωσε τον τόνο της κοινωνικής εγρήγορσης κι επιφυλακής! Τέτοιες δίκες πρέπει πάντα να γίνονται υπό το βλέμμα της κοινωνίας! Το ζωηρό χειροκρότημα των πολιτών στη διεκδίκηση ήταν ηχηρό μήνυμα για τη σημασία αυτού του αγώνα!» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ