Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ηλίας Κρανιώτης: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας

Ο Ηλίας Κρανιώτης παρέμεινε στη μαχόμενη δικηγορία για έξι δεκαετίες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλίας Κρανιώτης: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας lamiareport

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο γνωστός δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, Ηλίας Κρανιώτης.

Ο Ηλίας Κρανιώτης παρέμεινε στη μαχόμενη δικηγορία για έξι δεκαετίες, τα μισά και πλέον χρόνια ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, δίνοντας τελικά τη σκυτάλη στα εγγόνια του που ακολούθησαν το επάγγελμά του.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη (07/09/2022) στις 14:00′ το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας στην πλατεία Ελευθερίας. Η ταφή θα γίνει στο αγαπημένο του χωριό τη Νέα Μάκρυση Δομοκού.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το Κέντρο Αγάπης Μητρόπολης Φθιώτιδας. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει κουτί – κουμπαράς στην είσοδο της εκκλησίας.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Κρανιώτης

Γεννήθηκε την 20ή Νοεμβρίου 1930 στη Ρεματιά Φαρσάλων από τον Γεώργιο και την Αντιγόνη Κρανιώτη

Έζησε και μεγάλωσε στη Νέα Μάκρυση Δομοκού, χωριό που αγάπησε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη Λαμία ήρθε τα τελευταία έτη του γυμνασίου μέχρι και την αποφοίτηση του και την εισαγωγή του στην Νομική Σχολή Αθηνών τον Οκτώβριο του 1948.

Κατά το έτος 1953 όταν και επέστρεψε στην Λαμία προκειμένου να ασκηθεί ως δικηγόρος και να αποκτήσει άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος γνωρίστηκε με την γυναίκα του Αιμιλία Κρανιώτη το γένος Γεωργίου Ανδρέου, με την οποία τελικά και παντρεύτηκε την 1 Σεπτεμβρίου 1955.

Από το γάμο του αυτόν απέκτησε δύο τεκνά  την Αντιγόνη-Κωνσταντία και το Γεώργιο.

Υπήρξε υπόδειγμα δικηγόρου, σταθερός στις αξίες και τις αρχές του, υπηρετώντας το λειτούργημα του με απόλυτη εντιμότητα και ευθύνη.

Υπήρξε δικηγόρος από το 1955 έως το 2013 έχοντας στο ενδιάμεσο προαχθεί το 1981 σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω.

Αναδείχθηκε δύο φορές πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας.

Από την θυγατέρα του Αντιγόνη – Κωνσταντία απέκτησε τρία εγγόνια τον Μάριο την Αιμιλία και τον Ηλία Παπαθανασίου (Από τα οποία τα δύο πρώτα συνέχισαν ως δικηγόροι το γραφείο του) και ευτύχησε να δει δισέγγονα την Αντιγόνη, το Γεώργιο και τον Αθανάσιο – Ανδρόνικο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ