Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Ηλικιωμένος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης – Πώς τον ξεγέλασαν οι επιτήδειοι

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο όταν τον ξύπνησε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που παρίστανε κλαίγοντας τον γιο του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλικιωμένος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης – Πώς τον ξεγέλασαν οι επιτήδειοι

Με τηλεφωνική απάτη επιτήδειοι ξεγέλασαν έναν 83χρονο άνδρα στη Θεσσαλονίκη και κατάφεραν να του αποσπάσουν 25.000 ευρώ. Ο ίδιος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό στάτους και εξήγησε πως έδρασαν οι απατεώνες.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο όταν τον ξύπνησε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που παρίστανε κλαίγοντας τον γιο του, αναφέρει ο 83χρονος ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

“Πέρασα με κόκκινο και χτύπησα ένα κοριτσάκι το οποίο ήρθε το 166 και το πήρε και πηγαίνοντας για το νοσοκομείο το παιδί πέθανε. Είμαι στην αστυνομία, εδώ ο αστυνομικός είναι φίλος μου και θα με βοηθήσει”, του είπε η φωνή στο τηλέφωνο που υποτίθεται πως ήταν ο γιος του.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει, παίρνει το τηλέφωνο ο υποτιθέμενος αστυνομικός ο οποίος του λέει πως θα τον βοηθήσει αλλά θα πρέπει να κάνει ότι του πει γιατί κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.

“Μου λέει, το παιδί πέθανε. Εγώ έπεισα τον Αλβανό, ο οποίος θέλει να το πάει να το κηδέψει στην Αλβανία, θέλει κάποια χρήματα για να αποσύρει τη μήνυση και γρήγορα γιατί αν έρθει ο εισαγγελέας, θα φάει ο γιος σας 10 χρόνια φυλακή και θέλει 100.000 ευρώ”.

Σε αυτό το σημείο τον ρωτάει πόσα χρήματα έχει για να του απαντήσει ο 83χρονος, 30.000 ευρώ.

Ήμουν σίγουρος ότι το παιδί που μίλησα ήταν ο γιος μου. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ο γιος μου γιατί να χάσει τη δουλειά του, καταστράφηκε. Ήμουν σίγουρος ότι συνέβη στο παιδί μου” σημείωσε ο ηλικιωμένος.

Μην μιλήσετε σε κανέναν και να έχετε ανοιχτό το τηλέφωνο συνέχεια ήταν η οδηγία.

Ο 83χρονος έσπευσε στην τράπεζα και σήκωσε 15.000 ευρώ από το λογαριασμό του, λέγοντας πως αγοράζει κάποιο ακίνητο. Ο υποτιθέμενος αστυνομικός, ακούει συνεχώς όσα γίνονται καθώς η οδηγία ήταν να είναι ανοιχτό το τηλέφωνο και στη συνέχεια του δίνει οδηγίες πού να πάει τα χρήματα.

Στην οδό Γιαννιτσών όπου ήταν το ραντεβού εμφανίστηκε άλλο μέλος της σπείρας, ένας 20χρονος στον οποίο έδωσε τις 15.000 ευρώ και ο οποίος του ζήτησε επιπλέον 10.000.

Ο ίδιος ανέφερε στον Status πως, θέλησε να δημοσιοποιήσει την περίπτωση του, προκειμένου να γλιτώσει έστω και ένας από αυτήν την τηλεφωνική απάτη που εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Το τηλεφωνικό νούμερο που τον κάλεσε, όπως διαπίστωσε αργότερα ήταν Βουλγάρικο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ