Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

Ηλιόπουλος: “Κρύβονται πίσω από το απόρρητο, καταργούν τη Θεσμών και Διαφάνειας – Ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθεί”

«Αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί, δεν υπάρχει όμως αυτό στη Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης θα ελεγχθεί», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλιόπουλος: “Κρύβονται πίσω από το απόρρητο, καταργούν τη Θεσμών και Διαφάνειας – Ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθεί” syriza

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη και πρέπει να απολογηθεί. Η συγκάλυψη δεν θα προχωρήσει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για τις παρακολουθήσεις.

“Την Πέμπτη καταργήθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Μια σειρά από πολιτικά στελέχη που ήταν διορισμένα και αρμόδια για την ΕΥΠ, υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα γιατί έχουν απόρρητο. Άρα πώς θα μάθουμε την αλήθεια, όπως λέει η κυβέρνηση;”, σημείωσε.

“Υπάρχουν δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Το επιχείρημα περί εθνικής ασφάλειας δεν μας λέει τίποτα. Δεν είμαστε σε περιόδους “εθνικοφροσύνης”, όταν οι πολιτικοί αντίπαλοι ήταν ύποπτοι για τα εθνικά τους φρονήματα και τους παρακολουθούσαν. Εκτός κι αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: “αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί, δεν υπάρχει όμως αυτό στη Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης θα ελεγχθεί”.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι εκλογές σημαίνουν δύο με τρεις μήνες αστάθειας”, επισήμανε ο Ηλιόπουλος

“Το δεύτερο ζήτημα είναι ποια είναι τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται. Όταν η Καθημερινή γράφει ότι παρακολουθούνται άλλοι επτά και η κυβέρνηση δεν το διαψεύδει, αυτό σημαίνει ότι απλά έχουν βρει δύο “αυτοφωράκηδες” –τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και τον ανιψιό του πρωθυπουργού- και οτιδήποτε άλλο προκύψει θα το φορτώσουν πάνω τους”, υπογράμμισε. “Ωστόσο, ο κ. Δεμίρης, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, φέρεται να είπε την Πέμπτη ότι ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλες τις παρακολουθήσεις” συμπλήρωσε.

Πρέπει εδώ και τώρα να επανέλθει η υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ και άρα να μπορεί η ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες για υποθέσεις παρακολουθήσεων. Η υποχρέωση αυτή καταργήθηκε με τροπολογία της κυβέρνησης και μάλιστα αυτό έγινε μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για τη δική του παρακολούθηση –ενός ανθρώπου που ερευνούσε τραπεζικά σκάνδαλα”, επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μικρή σημασία έχει αν τον κ. Μητσοτάκη τον λέει ο κ. Καραμανλής πολιτικά ανόητο –γιατί αυτό είπε. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα πολιτικό πτώμα, η δυσωδία του οποίου πνίγει την κοινωνία. Και για αυτό πρέπει να πάμε σε εκλογές”, τόνισε.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη Βουλή ότι εκλογές σημαίνουν δύο με τρεις μήνες αστάθειας, παραδεχόμενος ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος αστάθειας. Κι αυτό γιατί είναι πλέον πλήρως απομονωμένος. Ο μόνος πιθανός σύμμαχος που του έχει απομείνει είναι ο κ. Βελόπουλος”, σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Από την πλευρά μας, λέμε ότι η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη με απλή αναλογική”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ