Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024

Ιωάννινα: Οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα έδειξε η νεκροψία για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας – Στο μικροσκόπιο ο ιατρικός της φάκελος – ΒΙΝΤΕΟ

Αναμένεται η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιωάννινα: Οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα έδειξε η νεκροψία για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας – Στο μικροσκόπιο ο ιατρικός της φάκελος – ΒΙΝΤΕΟ MEGA

Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε έδειξε οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα.

Την ίδια στιγμή, αναπάντητα μένουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το πώς κατέρρευσε ο οργανισμός της φοιτήτριας και τελικά κατέληξε.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, θα χρειαστεί η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων ενώ μείζονος σημασίας αναμένεται να είναι και η μελέτη του ιατρικού φακέλου της άτυχης κοπέλας.

Η νεκροψία – νεκροτομή έγινε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την συμμετοχή και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο τεχνικός σύμβουλος ο οποίος έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από την νεκροτομή, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων με αποτέλεσμα το θάνατο της 20χρονης».

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από εκεί θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί» υπογράμμισε.

Θάνατος 20χρονης φοιτήτριας: Σε έξι μήνες η πλήρης εικόνα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε έξι μήνες περίπου.

Στη φάση αυτή, δεν μπορούν να απαντηθούν μείζονα ερωτήματα όπως αν υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της 20χρονης ή δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς από το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ