Δευτέρα 01 Σεπτεμβρίου 2025

Ιωάννης Γλύκας: Περιοριστικοί όροι και όχι προσωρινή κράτηση για κατηγορούμενους στη Δυτική Αττική

Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι προσωρινής κράτησης για τους τέσσερις κατηγορούμενους, στους οποίους είχαν αποδοθεί σοβαρά αδικήματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιωάννης Γλύκας: Περιοριστικοί όροι και όχι προσωρινή κράτηση για κατηγορούμενους στη Δυτική Αττική dikastiko

Ο δικηγόρος Ιωάννης Γλύκας προέβη σε επίσημη δήλωση αναφορικά με την ποινική υπόθεση που φέρεται να έλαβε χώρα στη Δυτική Αττική και για την οποία απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025 και την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον κ. Γλύκα, στους κατηγορουμένους είχαν αποδοθεί βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα ληστεία, οπλοχρησία, οπλοφορία, εμπρησμός από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ τα φερόμενα αδικήματα χαρακτηρίστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης ως πράξεις πρωτοφανούς βιαιότητας, με σχετικούς τίτλους όπως «Ωμή βία στη Δυτική Αττική» και «Περιστατικό πρωτοφανούς αγριότητας».

Ο κ. Γλύκας υπογράμμισε ότι «οι πειστικές απολογίες των κατηγορουμένων, η ανάδειξη των υπερασπιστικών τους ισχυρισμών, καθώς και η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις καταγγελίες των μηνυτών, οδήγησαν στη δίκαιη κρίση των αρμόδιων ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών. Κατά συνέπεια, δεν επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση σε κανέναν από τους τέσσερις κατηγορουμένους, αλλά μόνον περιοριστικοί όροι».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εντολέα του, Ν.Τ., «ο οποίος δεν είχε συλληφθεί, προσήλθε αυτοβούλως ενώπιον των αρχών και διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο, ενώ φερόταν να βρίσκεται σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη δικονομική θέση». Όπως σημειώνει ο κ. Γλύκας, στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο επεβλήθη αποκλειστικά ο περιοριστικός όρος της τακτικής εμφάνισης στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο ποινικολόγος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον έντονο προβληματισμό του για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Όπως ανέφερε, η γιγάντωση της συγκεκριμένης υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης προηγήθηκε της ουσιαστικής αξιολόγησης των πραγματικών δεδομένων και λειτούργησε εις βάρος της αντικειμενικής αποτύπωσης των γεγονότων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ