Ιωάννης Μπούγας: “Μόνο σε 17.000 βαρυποινίτες έχει λείψει ο κ. Τσίπρας”
Ο κ. Μπούγας υποστηρίζει ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου «δεν προέβλεπε εξαιρέσεις ή περιορισμούς ανάλογα με το αδίκημα ή το ύψος της ποινή, έδινε το δικαίωμα ακόμη και σε καταδικασθέντες με πολυετείς ποινές κάθειρξης να αποφυλακιστούν έχοντας εκτίσει μόνο ένα μικρό μέρος της ποινής τους».

Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, κάνοντας λόγο για χιλιάδες αποφυλακίσεις την περίοδο 2015-2019 με βάση τον λεγόμενο «νόμο Παρασκευόπουλου».
Αναφέρει πως «μόνο σε 17.000 βαρυποινίτες έχει λείψει ο κ. Τσίπρας», λέγοντας ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι αποφυλακίσεις ξεπέρασαν τις 17.000. Συγκεκριμένα, αποφυλακίστηκαν 1.735 κρατούμενοι το 2015, 3.455 το 2016, 4.635 το 2017, 4.765 το 2018 και 3.603 το 2019.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ανάμεσα σε αυτούς ήταν 320 καταδικασμένοι για ληστείες, 1.137 για κλοπές και περίπου 700 για υποθέσεις ναρκωτικών. «Το επιχείρημα περί αποσυμφόρησης των φυλακών δεν επιβεβαιώθηκε», ανέφερε, καθώς παρά τις αποφυλακίσεις «οι φυλακίσεις συνεχίζονταν κανονικά».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με τον νόμο Παρασκευόπουλου μειώνονταν δραστικά τα όρια έκτισης των ποινών:
- για ποινές φυλάκισης έως 3 έτη, στο 1/10,
- για φυλάκιση έως 5 έτη, στο 1/5,
- για κάθειρξη έως 10 έτη, στα 2/5,
- και για ποινές άνω των 10 ετών, στο 1/3.
Ο κ. Μπούγας υποστηρίζει ότι «Ο νόμος δεν προέβλεπε εξαιρέσεις ή περιορισμούς ανάλογα με το αδίκημα ή το ύψος της ποινής, έδινε το δικαίωμα ακόμη και σε καταδικασθέντες με πολυετείς ποινές κάθειρξης να αποφυλακιστούν έχοντας εκτίσει μόνο ένα μικρό μέρος της ποινής τους».
Μπούγας κατά Τσίπρα: Ολόκληρη η ανάρτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης
«Γιατί λέμε ότι μόνο σε 17.000 βαρυποινίτες έχει λείψει ο κ. Τσίπρας.
Έδινε το δικαίωμα σε κρατούμενους, ακόμα και σε καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, να αποφυλακιστούν νωρίτερα έχοντας εκτίσει ένα μικρό μόνο μέρος της ποινής τους»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παξοί: Σήμερα η κηδεία της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα – Θα γιόρταζε τα γενέθλιά της Υπ. Εργασίας: 16+1 ερωταπαντήσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση Φωτιά στην Πάτρα: Νέα αυτοψία ζητεί η ανακρίτρια για τις εστίες στο Γηροκομείο ΑΑΔΕ: Διακοπή εργασιών σε πραγματικό χρόνο προγενέστερο της λύσης ή και θέσης σε εκκαθάριση ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τον πληθωρισμό σε βασικό εργαλείο άσκησης οικονομικής πολιτικήςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr