Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Ιος: Μπόνους 8.000 ευρώ δίνει ο δήμαρχος σε όποιον παιδίατρο εργαστεί στο νησί

Στο νησί κατοικούν μόνιμα 400 παιδιά αλλά δεν υπάρχει παιδίατρος, σύμφωνα με τον δήμαρχο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιος: Μπόνους 8.000 ευρώ δίνει ο δήμαρχος σε όποιον παιδίατρο εργαστεί στο νησί

Η Ίος, δεν έχει παιδίατρο και ο δήμαρχος του νησιού, Γκίκας Γκίκας, δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να καλυφθεί γρήγορα η θέση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, μιλώντας στο MEGA, στο νησί κατοικούν μόνιμα περίπου 400 παιδιά. Και γι’ αυτό ανακοινώνει ότι όποιος παιδίατρος αποφασίσει να δεχθεί να μετακομίσει στο νησί και να εργαστεί, θα λάβει το ποσό των 8.000 ευρώ ετησίως ως μπόνους.

«Η Ίος έχει τη χαρά να έχει 400 παιδιά. Προνήπιο και νήπιο είναι 60 μαθητές. Πρέπει να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ και για να μείνουν οι γονείς εδώ πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Δεν μπορούν να νιώθουν ασφάλεια όταν το νησί εδώ και δύο χρόνια δεν έχει παιδίατρο. Το καλοκαίρι καταφέραμε και είχαμε μία κοπέλα στο πλευρό μας, αλλά τον χειμώνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

«Μετρητά θα δίνει ο δήμος στον παιδίατρο που θα έρθει στο νησί bonus 8.000 ευρώ ετησίως για να κάνει τη ζωή πιο εύκολη του παιδίατρου του νησιού. Θα μπορεί να βρει σπίτι εδώ, ακόμη στην Ίο η κατάσταση είναι καλή», συνέχισε ο ίδιος.

«Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο και σε λίγες μέρες θα ξαναπροκηρυχτεί η θέση για τον παιδίατρο του νησιού. Δεν έχουμε ούτε ιδιώτη παιδίατρο εδώ. Η θέση είναι μόνιμη στο ΕΣΥ και θα προκηρυχτεί σαν επιμελητής Α’ ώστε να είναι μεγαλύτερη η μισθοδοσία του. Και αν κάτσει πέντε χρόνια στην Ίο, μετά θα μπορεί να πάει σε οπουδήποτε νοσοκομείο αστικού κέντρου που έχει κενή θέση», πρόσθεσε ο κ. Γκίκας.

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι «Έχει και η Ίος κρούσματα. Εχτές ένας συμπολίτης μας μεταφέρθηκε με Super Puma. Και η Ίος δίνει τον αγώνα της. Το κέντρο υγείας διαχειρίζεται σωστά τις περιπτώσεις μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ