Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ίος: Πώς το κορoνοπάρτι των 1.000 ατόμων στο Κυκλαδονήσι μετατράπηκε σε υγειονομική “βόμβα” – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του νησιού, το ταξίδι στα νησιά με rapid ή μοριακό τεστ για μη εμβολιασμένους, θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, αφού στην Ίο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ίος: Πώς το κορoνοπάρτι των 1.000 ατόμων στο Κυκλαδονήσι μετατράπηκε σε υγειονομική “βόμβα” – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα κορονοπάρτι 1.000 ατόμων στο Κυκλαδονήσι που αγαπά η νεολαία, στην Ίο μετατράπηκε σε υγειονομική “βόμβα” ενώ μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει 24 άτομα.

Το πάρτι διοργανώθηκε από τουριστικό πρακτορείο που ειδικεύεται σε εκδρομές νέων και οι εικόνες συνωστισμού νέων που πάρταραν μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις δίχως μέτρα προστασίας έκαναν το γύρο του Διαδικτύου. Ίος: Κορoνοπάρτι 1.000 ατόμων μετατράπηκε σε υγειονομική "βόμβα"

Ο δήμαρχος της Ίου Γκίκας Γκίκας δήλωσε στο MEGA πως «στις 2 και 3 Ιουλίου ήρθαν στην Ίο περισσότερα από 1000 παιδιά για τις πρώτες του διακοπές μετά την πανελλήνιες εξετάσεις. Δυστυχώς τότε δεν ίσχυε ακόμα το μέτρο που ισχύει από τη Δευτέρα που μας πέρασε ότι για να ταξιδέψει κάποιος στα νησιά μας πρέπει να έχει κάνει ή εμβολιασμένος και 14 ημέρες ή rapid test ή μοριακό τεστ. Ήρθανε με self test. Δυστυχώς από την πρώτη – δεύτερη ημέρα ορισμένα παιδιά, περίπου 10 στον αριθμό αρχίζανε να παρουσιάζουνε κάποια συμπτώματα, μικρά ευτυχώς, το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά είναι όλα καλά».

«Τα παιδιά αυτά είναι στην Ιό ακόμα στα ξενοδοχεία τους καραντίνα μαζί με τις στενές του επαφές. Στο πλαίσιο αυτό μετά ανέλαβε ο ΕΟΔΥ την όλη διαδικασία, εκεί εντάσσεται και χθες ο έλεγχος που έγινε σε ένα κομμάτι του γκρουπ αυτών των παιδιών που επέστρεψε στο λιμάνι της Ραφήνας», συμπλήρωσε ο κ. Γκίκας.

«Τα παιδιά αυτά ήρθαν από Αθήνα, δηλαδή κάλλιστα πολλά από αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν ήδη να νοσούν από διάφορα πάρτι, από διάφορους χώρους που είχαν συνευρεθεί πριν στην Αθήνα και ερχόμενα εδώ με ένα selftest που κατά πόσο κάποια παιδιά το κάνανε ή απλά πήραν μια φόρμα τη συμπληρώσανε, μόνο και μόνο για να ταξιδέψουν, μετά είναι πάρα πολύ εύκολο όταν έχεις 1000 τόσα παιδιά αυτής της ηλικίας να περιφέρονται όλα μαζί, να πηγαίνουν για μπάνιο όλα μαζί, να μένουν όλα μαζί να υπάρξει μια μεταδοτικότητα απ’ το ένα στο άλλο», είπε σχετικά ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζαννάκης.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του νησιού, το ταξίδι στα νησιά με rapid ή μοριακό τεστ για μη εμβολιασμένους, θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, αφού στην Ίο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.  Ίος: Κορoνοπάρτι 1.000 ατόμων μετατράπηκε σε υγειονομική "βόμβα"

«Η κυβέρνηση το συγκεκριμένο πράγμα που εφάρμοσε αυτή την εβδομάδα, έπρεπε να το έχει εφαρμόσει από πριν. Εμείς έχουμε φτάσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού στην Ίο. Και οι κάτοικοι και άτομα που έχουν έρθει για εργασία. Φαντάσου στον χώρο μου εμένα είναι όλο το προσωπικό μου εμβολιασμένο», είπε ο κ. Ζαννάκης.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 24 άτομα θετικά, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι σε λίγες μέρες ίσως εμφανιστούν και άλλα κρούσματα.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ