ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης – Είχε καταδικαστεί για τον φόνο της συζύγου και των παιδιών του
Επρόκειτο για την 27η εκτέλεση φέτος στις ΗΠΑ

Άνδρας καταδικασμένος σε θάνατο για τον φόνο της συζύγου του και των δυο παιδιών τους το 1994 εκτελέστηκε χθες Πέμπτη στη Φλόριντα, στις νότιες ΗΠΑ, με θανατηφόρες ενέσιμες χημικές ουσίες.
Ο Έντουαρντ Ζακζέφσκι, 60 ετών, άλλοτε υπαξιωματικός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, καταδικάστηκε για τους φόνους της Σίλβιας, της συζύγου του, 34 ετών, του γιου τους Έντουαρντ, 7 ετών, και της κόρης τους Άννας, 5 ετών, επειδή η σύντροφός του ήθελε διαζύγιο.
Διέφυγε στη Χαβάη, όπου κρύφτηκε χρησιμοποιώντας ψεύτικη ταυτότητα, όμως παραδόθηκε στις αρχές τέσσερις μήνες αργότερα, αφού αναγνωρίστηκε από πολίτες μετά την προβολή τηλεοπτικής εκπομπής για τους ακόμη τότε ανεξιχνίαστους φόνους.
Επρόκειτο για την 27η εκτέλεση φέτος στις ΗΠΑ – ο αριθμός τους είναι ο υψηλότερος από το 2015, όταν είχαν γίνει 28. Στη Φλόριντα έγιναν εννιά από αυτές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραμπ: Επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε δεκάδες χώρες – Τι ισχύει για ΕΕ και Καναδά Παραδίδονται σήμερα στην κυκλοφορία 65 χλμ του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος Πατέρας 15χρονου με θερμποπληξία: “Ευχαριστούμε τους γιατρούς” – “Έχουμε δρόμο ακόμα” – BINTEO Βουλή: Εγκρίθηκε ο διορισμός της Αλεξάνδρας Ρογκάκου ως επικεφαλής της Εθνικής Αρχής ΔιαφάνειαςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr