Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΗΠΑ: Βραβείο στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για τη στήριξη των οικονομικά πληγέντων από τον κορωνοϊό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΗΠΑ: Βραβείο στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για τη στήριξη των οικονομικά πληγέντων από τον κορωνοϊό

Τα αυτονόητα έπραξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, βοηθώντας τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες που βίωσαν πολύ έντονα όλο αυτό το διάστημα τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Γι’ αυτό τον λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος του Μπρούκλιν Eric Adams, βράβευσε τον  Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Μια βράβευση αναγνώρισης της  προσφοράς της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής σε όλους όσους είχαν ανάγκη.

Ήδη, από την πρώτη στιγμή, η Αρχιεπισκοπή είχε δραστηριοποιηθεί άμεσα προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των οικονομικά ευπαθών ομάδων μέσω της σύστασης του Ειδικού Ταμείου Αρωγής για τον Covid-19.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, η βοήθεια δεν περιορίστηκε στα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, αλλά προσφέρθηκε χωρίς διακρίσεις σε όποιον κάτοικο των ΗΠΑ την είχε ανάγκη.

Το Αρχιεπισκοπικό Ταμείο συνέλεξε το ποσό των 620.000 δολαρίων και τα χρήματα διανεμήθηκαν σε 358 παραλήπτες, οι οποίοι προέρχονται από 25 πολιτείες. Η πλειοψηφία της βοήθειας δόθηκε στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, όπως η Νέα Υόρκη.

Το μέγιστο ποσό βοήθειας ανά αιτούντα ανήλθε στα 2.500 δολάρια και τα επιδόματα που χορηγήθηκαν κάλυψαν επιτακτικές ανάγκες, όπως είναι η εξόφληση ενυπόθηκων δανείων, ενοικίων, λογαριασμών θέρμανσης ή τηλεφώνου, και εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι αιτούντες κυμαίνονταν από μονογονεϊκές οικογένειες μέχρι και οικογένειες στις οποίες όλα τα μέλη έχασαν την εργασία τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ