Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Με εντολή εισαγγελέα μεταφέρονται σε δομή προστασίας τα 4 ανήλικα παιδιά οικογένειας με σοβαρά προβλήματα

Η μητέρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης λόγω σοβαρών ζητημάτων υγείας, ενώ ο σύζυγος εκτίει ποινή φυλάκισης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με εντολή εισαγγελέα μεταφέρονται σε δομή προστασίας τα 4 ανήλικα παιδιά οικογένειας με σοβαρά προβλήματα Freepik

Σε κοινωνική δομή εκτός νησιού θα μεταφερθούν τέσσερα ανήλικα παιδιά από την Κρήτη σύμφωνα με εισαγγελική εντολή, καθώς η μητέρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης λόγω σοβαρών ζητημάτων υγείας, ενώ ο σύζυγος εκτίει ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ertnews.gr, τα ανήλικα αυτή την ώρα φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μαζί με τη μητέρα τους έως ότου ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος που προβλέπεται από τη διαδικασία.

Όπως αναφέρεται, τα παιδιά μεταφέρονται σε κοινωνική δομή, αφού η οικογένεια που ζει σε χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου δεν μπορεί να εξασφαλίσει συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης λόγω σοβαρών ζητημάτων.

Τα παιδιά παραμένουν φιλοξενούμενα στην Παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ, ενώ σήμερα Πέμπτη αναμένεται να μεταφερθούν σε κατάλληλη για την ηλικία τους κοινωνική δομή.

στη ΜΕΘ μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο.

Eurokinissi

Σε δομή τέσσερα ανήλικα από την Κρήτη με εντολή εισαγγελέα: Ο έλεγχος της Περιφέρειας Κρήτης

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η εξέλιξη έρχεται μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι κοινωνικοί λειτουργοί της Περιφέρειας Κρήτης κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η άσχημη κατάσταση στην οποία διαβιούσαν τα 4 παιδιά.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε και η παντελής αδυναμία της οικογένειας να εξασφαλίσει ακόμη και τα απαραίτητα.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα οι κοινωνικές υπηρεσίες θα επανεξετάσουν το ζήτημα και εφόσον οι συνθήκες είναι αυτές που εξασφαλίζουν καλή διαβίωση στα τέσσερα παιδιά η οικογένεια θα επανενωθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ