Κυριακή 29 Ιουνίου 2025

Ιράν: Άνοιξε ο εναέριος χώρος μόνο για διεθνείς υπερπτήσεις

Κλειστά παραμένουν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιράν: Άνοιξε ο εναέριος χώρος μόνο για διεθνείς υπερπτήσεις MEGA

Το Ιράν άνοιξε σήμερα (28/6) τον εναέριο χώρο του για τις ξένες αεροπορικές εταιρείες που περνούν από αυτόν, ωστόσο οι πτήσεις σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Τεχεράνης, δεν έχουν επαναληφθεί ακόμη, την πέμπτη ημέρα της εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Ο εναέριος χώρος του Ιράν έκλεισε πλήρως στις 13 Ιουνίου, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου επίθεση.

Την Τετάρτη οι πτήσεις ξανάρχισαν σταδιακά, αλλά μόνο στο ανατολικό τμήμα του Ιράν. Στην Τεχεράνη, τα δύο αεροδρόμια της πόλης παραμένουν κλειστά.

«Ο εναέριος χώρος στο κεντρικό και το δυτικό Ιράν είναι επί του παρόντος ανοιχτός αλλά μόνο για διεθνείς υπερπτήσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Ματζίντ Αχαβάν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna.

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη πότε θα ξαναρχίσουν κανονικά οι πτήσεις σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ