Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας την Τετάρτη – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου τα τρένα του ΗΣΑΠ δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10 το βράδυ και μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας την Τετάρτη – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι EUROKINISSI

Προειδοποιητική στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ (Γραμμή 1) πραγματοποιούν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, ζητώντας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, «να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Μεταφορών μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι απειλούνται να επιστρέψουν τις νόμιμες αμοιβές τους».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου τα τρένα του ΗΣΑΠ δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10 το βράδυ και μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Άνδρας έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

eurokinissi

Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ: Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι απαιτούν «να προωθηθούν εδώ και τώρα στη Βουλή οι συμφωνηθείσες με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών νομοθετικές ρυθμίσεις, που, μεταξύ των άλλων, θα απομπλέξουν τους εργαζόμενους από τις απειλητικές προβλέψεις πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες, απειλούνται ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν στην Εταιρία νόμιμες αμοιβές τους».

Όπως τονίζουν «η συμφωνία με την Πολιτική Ηγεσία έλαβε χώρα από το καλοκαίρι και επικυρώθηκε  μέσω της εγκεκριμένης από αυτή ΕΣΣΕ. Ωστόσο, αν και έχουν περάσει περισσότεροι από 6 μήνες, οι ρυθμίσεις αυτές δεν προωθήθηκαν στη Βουλή, παρότι σε αυτό το διάστημα ψηφίστηκαν νομοσχέδια του υπουργείου Μεταφορών και του Υπερταμείου, με ανάλογες διατάξεις για άλλους κλάδους». 

«Θεωρούμε ότι αυτή η κωλυσιεργία του υπουργείου Μεταφορών, που διαιωνίζει μια άδικη απειλή σε βάρος των εργαζόμενων στη ΣΤΑΣΥ, στοχεύει στο να κρατάει τους εργαζόμενους σε μια ιδιότυπη ομηρία, προκειμένου να διευκολυνθούν στην υλοποίηση του σχεδίου τους για απαξίωση του προσωπικού και της Εταιρείας, με τελικό στόχο την παράδοση έργου της σε ιδιώτες», αναφέρουν.

«Ζητάμε να προωθηθούν αμελλητί στη Βουλή οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις και να μην υπάρξει ουδεμία άλλη καθυστέρηση!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ