Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Ισχύει η αποχή των συμβολαιογράφων μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση – Νέες διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για την ισχύ της συμφωνίας

Σε ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντούν σε αμφισβητήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αφορμή πιθανά ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων για την αποχή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισχύει η αποχή των συμβολαιογράφων μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση – Νέες διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για την ισχύ της συμφωνίας freepik

Σε κατηγορηματική επιβεβαίωση της συμφωνίας με τους συμβολαιογράφους προχώρησαν με ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διαψεύδοντας πληροφορίες για αμφισβήτηση για τα όσα συναίνεσαν την περασμένη Παρασκευή.

«Τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αφορμή κάποιες, χωρίς κανένα πραγματικό λόγο, αμφισβητήσεις της συμφωνίας που επήλθε με την Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, την περασμένη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, επιβεβαιώνουν στο ακέραιο και σε όλα τα σημεία τη συμφωνία αυτή» τονίζεται.

Και προστίθεται πως «προφανώς, επιβεβαιώνουν αυτά που αφορούν τον τρόπο της εκκίνησης της συναλλαγής, της κατάρτισης, της υπογραφής και της υποβολής των συμβολαιογραφικών εγγράφων και της τήρησης και της χρήσης των αρχείων, των εγγράφων αυτών, καθώς και όσα ρητά αναφέρονται στο σημείο με τον τίτλο «Μελλοντικά ψηφιακά εργαλεία ή εφαρμογές».

Ενδεχομένως, οι πληροφορίες ήρθαν με αφορμή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος στην οποία αναφερόταν ότι παρά το ανακοινωθέν στις 18 Νοεμβρίου για τη συμφωνία με τα υπουργεία «η αναγγελθείσα για τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 αποχή από τα καθήκοντά μας εξακολουθεί να ισχύει».

Επιβεβαίωση της συμφωνίας με τους συμβολαιογράφους

Freepik

Ωστόσο, διευκρινιζόταν πως η απόφαση αυτή παραμένει καθώς «το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, κατά την από 18.11.2023 έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, η οποία θα εκτιμήσει τις εξελίξεις σχετικά με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων και θα λάβει νεότερες αποφάσεις, σύμφωνα με το ως άνω κοινό ανακοινωθέν της Σ.Ε.Σ.Σ.Ε.».

Σημειώνεται ότι σε αυτό ανέφερε πως «θεωρεί ικανοποιητικές τις εξελίξεις μετά τις γενόμενες συναντήσεις στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα παρακολουθήσει στενά την τήρηση των συμφωνηθέντων». Και κατέληγε ότι «μετά την αποτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί προς τα μέλη των Δ.Σ. και τις Γ.Σ. των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων την άρση και μη πραγματοποίηση της αποχής».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ