Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ισχυρίστηκε ότι είναι ο Ιησούς και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 12 έτη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισχυρίστηκε ότι είναι ο Ιησούς και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 12 έτη

Ο Ρώσος ηγέτης μιας ισχυρής θρησκευτικής αίρεσης, Σεργκέι Τορόπ, που ισχυρίζεται ότι είναι ο Ιησούς, συνελήφθη την Τετάρτη στη Σιβηρία μαζί με δύο βοηθούς και μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και 12 έτη.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για “ίδρυση θρησκευτικής ένωσης, οι δραστηριότητες της οποίας περιλαμβάνουν βία κατά ατόμων και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης”, δήλωσε κρατικός εκπρόσωπος.

Ο 59χρονος θρησκευτικός ηγέτης συνελήφθη από δυνάμεις ασφαλείας μετά από ειδική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα και ένοπλοι αξιωματικοί που περικύκλωσαν τις κοινότητες της αίρεσης σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Σιβηρίας.

Ο Τορόπ ίδρυσε την Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης στην Σιβηρία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Ισχυρίζεται ότι “αναγεννήθηκε” το 1990 ως μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού.

Ο πρώην αστυνομικός έχει συγκεντρώσει χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι ίδρυσαν το 1995 έναν οικισμό που ονομάζεται Πόλη του Ήλιου, στην περιοχή Kuraga της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τον Independent, οι οπαδοί της αίρεσης δεν επιτρέπεται να καπνίζουν, να πίνουν ή να χρησιμοποιούν χρήματα και πρέπει να ζουν λιτά. Απέχουν επίσης από την κατανάλωση κρέατος, καφέ, τσαγιού, ζάχαρης και άλλων προϊόντων.

Ο Τορόπ κάποτε ισχυρίστηκε ότι ο Ιησούς παρακολουθούσε τους μαθητές του από μια τροχιά κοντά στη Γη και ότι η Παναγία διοικούσε τη Ρωσία. Η “Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης” έχει διεθνή εμβέλεια, ενώ το ρωσικό Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε στο παρελθόν υπολογίσει ότι η αίρεση είχε περίπου 10.000 οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ