Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Ισίδωρος Ντογιάκος προς Εισαγγελείς: “Η ποινική Δικαιοσύνη πάσχει – Απαιτείται μια σύγχρονη και αποτελεσματική Εισαγγελία”

Με μήνυμά του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τους συναδέλφους του ενόψει του νέου δικαστικού έτους συστράτευση και μείζονα προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισίδωρος Ντογιάκος προς Εισαγγελείς: “Η ποινική Δικαιοσύνη πάσχει – Απαιτείται μια σύγχρονη και αποτελεσματική Εισαγγελία” EUROKINISSI

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος έστειλε μήνυμα προς όλους τους Εισαγγελείς της χώρας για εγρήγορση και εκπλήρωση των καθηκόντων τους “όχι με τυπική επάρκεια, αλλά δυναμικά, με πληρότητα και ταχύτητα” , ώστε να σχηματοποιηθεί “μια σύγχρονη και αποτελεσματική Εισαγγελία” που θα ανταποκριθεί “στις ανάγκες του πολίτη και της κοινωνίας γενικότερα και κατ’ επέκταση στο θεσμικό ρόλο που της έχει ανατεθεί από την Πολιτεία”.

Στο μήνυμα του για τη διατύπωση ευχών ενόψει του νέου δικαστικού έτους , ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας , κρούει τον κώδωνα του κινδύνου περιγράφοντας πως “οι δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη Χώρα μας, αλλά και το δυσοίωνο και ασταθές διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, απαιτούν μια σύγχρονη και αποτελεσματική Εισαγγελία”. 

Ισίδωρος Ντογιάκος προς Εισαγγελείς

eurokinissi

Μήνυμα 

Ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ξεκάθαρα πως η ποινική Δικαιοσύνη πάσχει σε βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της (π.χ στην ταχύτητα) και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για προσπάθεια από όλους να αναβαθμιστεί το επίπεδό της: “Είναι γεγονός ότι η Ποινική Δικαιοσύνη, σε γενικές γραμμές και σε βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της, πάσχει και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Για το λόγο αυτό τα φυσικά χαρίσματα και τα ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτει ο καθένας από εμάς, άλλος ολιγότερα άλλος περισσότερα, πρέπει να προσφέρονται ολοθύμως στην Υπηρεσία, ώστε, από κοινού και συνδυαστικά, να συντελούν καίρια και καθοριστικά στην αναβάθμιση του ποιοτικού επιπέδου της Ποινικής Δικαιοσύνης για να μπορούμε να καυχόμεθα για αυτό”.

Ισίδωρος Ντογιάκος

Freepik

Ισίδωρος Ντογιάκος: Ολόκληρο το μήνυμα του 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Προς 

1.Τους κ.κ. Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χώρας

  1. Τους κ.κ. Γραμματείς όλων των Εισαγγελιών

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους 2022- 2023, εύχομαι σε όλους υγεία ατομική και οικογενειακή και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και επίπονο έργο σας.

Οι δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη Χώρα μας, αλλά και το δυσοίωνο και ασταθές διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, απαιτούν μια σύγχρονη και αποτελεσματική Εισαγγελία. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι αναγκαία όχι μόνο συστράτευση, ομόνοια και συνεργασία μεταξύ μας, αλλά και καταβολή από όλους, ανεξαιρέτως, μείζονος προσπάθειας, ώστε η Εισαγγελική Αρχή όχι μόνο να ανταποκρίνεται απλά με τυπική επάρκεια, αλλά δυναμικά, με πληρότητα και ταχύτητα, στις ανάγκες του πολίτη και της κοινωνίας γενικότερα και κατ’ επέκταση στο θεσμικό ρόλο που της έχει ανατεθεί από την Πολιτεία.

Είναι γεγονός ότι η Ποινική Δικαιοσύνη, σε γενικές γραμμές και σε βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της, πάσχει και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Για το λόγο αυτό τα φυσικά χαρίσματα και τα ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτει ο καθένας από εμάς, άλλος ολιγότερα άλλος περισσότερα, πρέπει να προσφέρονται ολοθύμως στην Υπηρεσία, ώστε, από κοινού και συνδυαστικά, να συντελούν καίρια και καθοριστικά στην αναβάθμιση του ποιοτικού επιπέδου της Ποινικής Δικαιοσύνης για να μπορούμε να καυχόμεθα για αυτό.

Ο καθένας πρέπει να μπορεί 

Όλοι πρέπει να θέλουν 

Κανείς δεν περισσεύει 

Οι καιροί ου μενετοί

Καλό δικαστικό έτος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ