Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ισόβια και στο Εφετείο για τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειροπούλου

Στη φυλακή οι δράστες της δολοφονίας και με τη «βούλα» του Εφετείου. Ο γνωστός δικηγόρος είχε δεχθεί θανάσιμη επίθεση στο γραφείο του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια και στο Εφετείο για τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειροπούλου dikastiko.gr

Μετά από 3,5 χρόνια από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκδόθηκε και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η απόφαση για την επιβολή ισόβιας κάθειρξης στους δράστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας Ζαφειρόπουλου, Θ. Μαντά «το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών με την ομόφωνη απόφασή του επικύρωσε την απόφαση του πρώτου βαθμού ως προς τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της στυγνής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στους οποίους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Όπως προσθέτει «σήμερα, 3,5 χρόνια μετά, ολοκληρώθηκε μια επίπονη διαδικασία για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και επιβεβαιώθηκε ότι η στυγνή δολοφονία ενός αθώου συναδέλφου οργανώθηκε και εκτελέστηκε από ανθρώπους, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών. Χρέος και υπόσχεση όλων μας είναι να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

Για την υπόθεση φυγοδικεί ένας απο τους φυσικούς ατουεργούς ενώ πέραν της δικαστικής διαδικασίας η υπόθεση Ζαφειρόπουλου απασχόλησε τις αρχές όταν ένας από τους εμπλεκόμενους, ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας,  ο Άλμπερτ Μπάκο, μαχαιρώθηκε στις φυλακές όπου κρατείτο μπροστα στις κάμερες του κλειστού κυκλώματος .

Ο ΔΣΑ για  την καταδίκη των δολοφόνων του Μ. Ζαφειρόπουλου

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών με ομόφωνη σημερινή του απόφαση καταδίκασε τελεσίδικα τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της στυγνής δολοφονίας του συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ήταν μια ηθική και νομική δικαίωση τόσο για την οικογένειά του όσο και για το σύνολο του νομικού κόσμου, και ένα ηχηρό μήνυμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε όσους επιχειρούν να φιμώσουν το ελεύθερο φρόνημα και την ανεξάρτητη φωνή των Ελλήνων δικηγόρων.

Ο Μιχάλης θα μείνει στη μνήμη όλων μας για το ήθος του και την προσφορά του στο δικηγορικό σώμα.

Ως ελάχιστη τιμή και αναγνώριση για την εν γένει προσφορά του η αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου φέρει το όνομά του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ