Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

Ισπανία: Ανεβαίνει κι άλλο ο αριθμός των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Οι νεκροί έφτασαν τους 43, με 41 σορούς να έχουν ήδη ταυτοποιηθεί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισπανία: Ανεβαίνει κι άλλο ο αριθμός των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας X

Τους 43 έφτασαν οι νεκροί από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία, καθώς σήμερα (21/01) εντοπίστηκε μία ακόμα σορός. Από αυτά έχουν ταυτοποιηθεί τα 41.

Φως στα αίτια του δυστυχήματος ίσως ρίξει το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε. Όπως μεταδίδει από την Κόρδοβα η απεσταλμένη του ΕΡΤnews, Βαλέρια Δολαψάκη, το τοπικό μέσο ενημέρωσης cordopolis καθώς και η ισπανική εφημερίδα El Pais φέρνουν στο φως της δημοσιότητας συνομιλίες του μηχανοδηγού του μοιραίου τρένου με το κέντρο ελέγχου λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα.

Το μαύρο κουτί δείχνει ότι ο μηχανοδηγός ειδοποίησε αρχικά στο πρώτο του μήνυμα το Κέντρο Ελέγχου, λέγοντας πως υπάρχει εμπλοκή στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το www.ertnews.gr, μετά το πρώτο μήνυμα συνειδητοποιεί ότι έχει υπάρξει εκτροχιασμός κι ενημερώνει ότι αρκετά βαγόνια έχουν μπει στην παρακείμενη γραμμή, όπου κινούνταν με αντίθετη κατεύθυνση άλλο τρένο. «Χρειάζομαι να σταματήσει επειγόντως η κυκλοφορία στις γραμμές», φέρεται να είπε.

Το Κέντρο Ελέγχου επιχείρησε, χωρίς επιτυχία όμως, να συνομιλήσει με τον μηχανοδηγό του τρένου Alvia και σύμφωνα με τις πληροφορίες των δύο τοπικών μέσων δεν τα κατάφερε, ακριβώς επειδή ο μηχανοδηγός αυτός είχε ήδη χάσει τη ζωή του, είχε ήδη γίνει η μοιραία σύγκρουση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο Βαγόνι 6, το πρώτο βαγόνι που εκτροχιάστηκε. Μπαίνει στο επίκεντρο των ερευνών, καθώς βέβαια και η κατάσταση του σιδηρόδρομου, ειδικά στο τμήμα όπου σημειώθηκε η σύγκρουση.

Πηγή: www.ertnews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ