Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ισπανία: Στο ένα έκτο του 2019 ο τουρισμός τον Ιούλιο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισπανία: Στο ένα έκτο του 2019 ο τουρισμός τον Ιούλιο

Ο αριθμός των ξένων που διέμειναν τον Ιούλιο σε ξενοδοχεία της Ισπανίας αυξήθηκε σε πάνω από 1,1 εκατομμύριο μετά την κατάργηση στα τέλη Ιουνίου των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, που ήταν από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη, αλλά αντιστοιχούσε μόνο σε περίπου το ένα έκτο των περσινών επιπέδων, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Ισπανία συνήθως δέχεται πάνω από 80 εκατομμύρια ξένους τουρίστες τον χρόνο και είναι η δεύτερη, μετά τη Γαλλία, χώρα στον κόσμο με τις περισσότερες επισκέψεις. Ωστόσο, ήταν ο εγχώριος τουρισμός, με 3,2 εκατ. πελάτες, ο οποίος βοήθησε τον περασμένο μήνα τον ταξιδιωτικό τομέα να τα φέρει βόλτα, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας (INE). Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε από μόλις 114.667 τον Ιούνιο αλλά παρέμεινε ένα μικρό μόνο μέρος των 6,45 εκατομμυρίων τον Ιούλιο του 2019.

Η Ισπανία, που το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της εξαρτάται κατά περίπου 12% από τον τουρισμό, άνοιξε πάλι τα σύνορά της για τις χώρες Σένγκεν και μία επιλεγμένη ομάδα τρίτων χωρών, με τους ξενοδόχους να προσφέρουν λίγο πάνω από το 50% της δυναμικότητας των κλινών τους. Συνολικά, οι διανυκτερεύσεις στο πρώτο επτάμηνο του έτους μειώθηκαν περισσότερο από 70%, ανέφερε η INE, λόγω των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και των κανόνων καραντίνας για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία.

Στο τέλος του Ιουλίου, νέες εστίες κορονοϊού στην Καταλονία και τη βορειοανατολική Ισπανία οδήγησαν πολλές χώρες, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, να αποθαρρύνουν τους πολίτες τους από ταξίδια στην Ισπανία, επιβάλλοντας καραντίνα ή ζητώντας από αυτούς να κάνουν τεστ κατά την επάνοδό τους.

Η Καταλονία και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, που είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους ξένους τουρίστες, υπέστησαν πτώση επισκεπτών κοντά στο 90%. Ένας στους τέσσερις ξένους επισκέπτες που διέμειναν σε ισπανικό ξενοδοχείο τον Ιούλιο ήταν Γερμανοί, αλλά και αυτοί ήταν λιγότεροι κατά σχεδόν 80%, ενώ οι Βρετανοί ήταν λιγότεροι κατά περισσότερο από 90%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ