Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ισπανίδα έσπασε την καραντίνα για να κάνει σερφ και συνελήφθη (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισπανίδα έσπασε την καραντίνα για να κάνει σερφ και συνελήφθη (βίντεο)

 

Στην παραλία La Zurriola του Σαν Σεμπαστιάν, μία 19χρονη δεν έβγαινε από το νερό για αρκετή ώρα και όταν τελικά αναγκάστηκε να το κάνει, συνελήφθη με χειροπέδες από την αστυνομία.

Η νεαρή γυναίκα είχε διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊό, της δόθηκε εντολή να μείνει καραντίνα, εκείνη αγνόησε τις ισπανικές αρχές και κατέληξε με χειροπέδες ξαπλωμένη στην άμμο.

Πώς, ωστόσο, πληροφορήθηκε η αστυνομία για τη 19χρονη; Ένας γνωστός της κοπέλας την αναγνώρισε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η εν λόγω οδηγία δεν είναι σύσταση, αλλά νόμος, ο οποίος τηρείται με θρησκευτική ευλάβια. Σε καραντίνα μπαίνουν και οι επαφές του εκάστοτε κρούσματος, έως ότου βγει το αποτέλεσμα του τεστ και αναλόγως αν θα είναι θετικό ή αρνητικό, αποφασιστεί το επόμενο βήμα.

Η νεαρή γυναίκα που ήταν σε αναρρωτική άδεια επειδή έδειξε θετικό δείγμα στην εξέταση για Covid-19, θεώρησε καλό να συνεχίσει τη μέρα της κανονικά, κάνοντας διασκεδαστικά για την ίδια πράγματα.

Όμως δεν ήταν η τυχερή της ημέρα. Το πρωτόκολλο για αυτές τις περιπτώσεις ενεργοποιήθηκε και εμφανίστηκαν αρκετές περιπολίες στην παραλία, συμπεριλαμβανομένου ενός προστατευόμενου ατόμου με εξοπλισμό PPE, ο οποίος ήταν αυτός που διατηρούσε την πλησιέστερη επαφή με τη 19χρονη.

Τελικά οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες και τη συνέλαβαν για αρκετά αδικήματα, καθώς εκτός από το σπάσιμο της καραντίνας και την έκθεση της κοινωνίας σε κίνδυνο πανδημίας, στη «λίστα» της προστέθηκαν η αντίσταση κατά της αρχής, η έκθεση σε κίνδυνο αστυνομικών και αρκετά ακόμα, τα οποία θα την αναγνώσει ο εισαγγελέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ