Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζήτησε την αναβολή της δίκης του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζήτησε την αναβολή της δίκης του

Ο απερχόμενος Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ζήτησε σήμερα την αναβολή της δίκη του για διαφθορά, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι δεν είχε πρόσβαση σε κάποια έγγραφα της έρευνας.

Οι δικηγόροι του Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι κατήγαγε “τη μεγαλύτερη νίκη” της καριέρας του στις βουλευτικές της 2ας Μαρτίου, έστειλαν επιστολή στο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ ζητώντας αναβολή 45 ημερών.

“Τη στιγμή που κατατέθηκε το αίτημα αυτό δεν είχαμε ακόμη λάβει το σύνολο των εγγράφων της έρευνας”, ανέφεραν.

Ο Νετανιάχου είναι ο μοναδικός εν ενεργεία πρωθυπουργός στην ιστορία του Ισραήλ εναντίον του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, και αντίθετα με όσα προβλέπονται για τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός δεν είναι αναγκασμένος να παραιτηθεί από τη θέση του αν του απαγγελθούν κατηγορίες, όμως στερείται ασυλίας.

Ο Νετανιάχου δηλώνει αθώος και θύμα “κυνηγιού μαγισσών”.

Στις 17 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινώσει ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν το πρόσωπο στο οποίο θα αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Νετανιάχου και ο βασικός του αντίπαλος Μπένι Γκαντς διεξάγουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών ώστε να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Βουλευτές εξετάζουν να προτείνουν νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τον σχηματισμό κυβέρνησης στους πολιτικούς εναντίον των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ