Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ιταλία: Διάγγελμα Κόντε, “Κλειδώνει” τη χώρα για 15 μέρες (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιταλία: Διάγγελμα Κόντε, “Κλειδώνει” τη χώρα για 15 μέρες (βίντεο)

Σε διάγγελμα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε πως κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις και αναστέλλονται όλες οι εμπορικές δραστηριότητες της πολύπαθης χώρας για 15 ημέρες.

Ολόκληρη η Ιταλία είναι πλέον πια μια “κόκκινη ζώνη”

Πιο αναλυτικά, στο νέο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τα εξής:

«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον.

Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία.

Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες.

Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας.

Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην γειτονική χώρα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία αυξήθηκε στους 827 σήμερα, από 631 που ήταν την Τρίτη, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ