Δευτέρα 10 Μαϊου 2021

Κ. Μητσοτάκης για ΕΚΑΒ: Ψηφιακός μετασχηματισμός για να αντιμετωπίζονται πιο γρήγορα τα περιστατικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Μητσοτάκης για ΕΚΑΒ: Ψηφιακός μετασχηματισμός για να αντιμετωπίζονται πιο γρήγορα τα περιστατικά

Τις ευχαριστίες του για την απόλυτη προσήλωση των εργαζόμενων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο Πρωθυπουργός απέδωσε τα εύσημα για τη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία του προσωπικού επαινώντας την υποδειγματική δουλειά η οποία καλύπτει με επάρκεια, επαγγελματισμό και συνέπεια τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι φροντίζει ο ίδιος μέσω των ενημερωτικών δελτίων που λαμβάνει από τη συγκεκριμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που ανακύπτουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η έκτακτη επιβράβευση που θα λάβουν και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι πρωτίστως ηθική, προσθέτοντας πως όταν παρέλθει η κρίσιμη αυτή περίοδος δεν θα πρέπει να εισέλθει κανείς σε καθεστώς ραστώνης. Αναφέρθηκε δε στην ψηφιακή μεταρρύθμιση μεταφοράς της πληροφορίας ώστε να αντιμετωπίζονται ακόμη πιο γρήγορα τα περιστατικά.

Από τη μεριά του ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, η οποία έθεσε έγκαιρα το σύστημα από πάρα πολύ νωρίς σε κατάσταση συναγερμού, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας από τον Ιανουάριο του 2020, αλλά και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, το οποίο δεν δεν αντιμετωπίζει μόνο τα περιστατικά του κορωνοιού, αλλά εξακολουθεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλα τα χρόνια νοσήματα αλλά και για όλα τα έκτακτα περιστατικά τα οποία χρήζουν έκτακτης φροντίδας, την οποία μπορεί να δώσει το ΕΚΑΒ. “24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο, προσπαθούν να κρατάνε ψηλά τη σημαία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και θα συνεχίσουν να το κάνουν, και θα είμαστε εδώ και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμάς, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ