Κ. Μητσοτάκης: Καμία βάση στα δημοσιεύματα για ενδεχόμενο χτυπήματος στη Σούδα
«Δε θα σχολιάσω σε καμία περίπτωση στρατιωτικές συσκέψεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν τα σενάρια και είναι έτοιμες για οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

Για τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM 107.7.
Σε ερώτηση για τον εν εξελίξει πόλεμο Ισραήλ – Ιράν ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πάγια άποψη της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η περαιτέρω κλιμάκωση των εχθροπραξιών δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα κινδυνεύσουμε με μία περιφερειακή σύγκρουση με δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Αναγνωρίζουμε ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει, όπως λένε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μέσω της διπλωματίας».
Ο πρωθυπουργός διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχουν πληροφορίες περί πιθανού πλήγματος στη ναυτική βάση της Σούδας στη Κρήτη και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα σχολιάσει στρατιωτικές συσκέψεις, όπου εξετάζονται διάφορα σενάρια.
«Καμία βάση σε αυτά τα δημοσιεύματα. Δε θα σχολιάσω σε καμία περίπτωση στρατιωτικές συσκέψεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν τα σενάρια και είναι έτοιμες για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Σας λέω ρητά και κατηγορηματικά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει στον ορίζοντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους Μισθοδικείο: Δεν επιστρέφουν τα δώρα στους δικαστές – Αρνητική η απόφαση για 13ο και 14ο μισθό Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Καταιγίδες από αύριο Σύλληψη 42χρονου για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων εναντίον αστυνομικώνΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr