ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Κ. Μητσοτάκης: “Ο εορτασμός διεξάγεται στη σκιά εθνικής τραγωδίας – Είναι ώρα αναστοχασμού” – ΒΙΝΤΕΟ

Απαραίτητοι οι σημαντικοί πόροι στην Εθνική Άμυνα για να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία μας, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Μητσοτάκης: “Ο εορτασμός διεξάγεται στη σκιά εθνικής τραγωδίας – Είναι ώρα αναστοχασμού” – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Με ειδική αναφορά στο πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ξεκίνησε τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη λήξη της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε όμως πως στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας εορτής και ότι η εθνική ανεξαρτησία είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και συνοχή. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην Εθνική Άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητη για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία» σημείωσε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού

«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας. Πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτήν τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού.

Η σημερινή ημέρα όμως είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες και τους άνδρες οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία και εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην Εθνική Άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητη για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ