Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

K. Μητσοτάκης στη Σύνοδο NATO: “Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία – Να ενδυναμώσουμε την ευρωπαϊκή άμυνα”

«Γιορτάζουμε την δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
K. Μητσοτάκης στη Σύνοδο NATO: “Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία – Να ενδυναμώσουμε την ευρωπαϊκή άμυνα” (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε κατά την είσοδό του, «Γιορτάζουμε την δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο».

«Συναντιόμαστε σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων», συνέχισε ενώ υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».

«Είναι μία εποχή που η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και είναι επίσης μία εποχή όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την δική μας δέσμευση ως προς την δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και ταυτόχρονα η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο την Νατοϊκή Συμμαχία.

Δε χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα και να δούμε πώς μπορούμε να κατανείμουμε πόρους» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ταυτόχρονα ενδυναμώνουμε τις αμυντικές μας ικανότητες που συμπληρώνει την στάση του ΝΑΤΟ. Το ενδυναμώνει και γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το νέο ευρωπαϊκό κύκλο για να επικεντρωθούμε περισσότερο στο πώς θα μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε την ευρωπαΐκή μας άμυνα. Είναι είναι συμφέρον μας», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ