Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Κ. Τσιάρας από τη Θεσσαλονίκη: Προχωρά η μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για εγκατάλειψη και απαξίωση δομών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας από τη Θεσσαλονίκη: Προχωρά η μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά eurokinissi

Ξεκινά άμεσα η μετεγκατάσταση για το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά στο Επαρχείο της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος συνοδεύεται από τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Φινοκαλιώτη.

Κατά την άφιξή του στον χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού έκανε λόγο για εγκατάλειψη και απαξίωση δομών για πολλά χρόνια στη συνέχεια ανακοίνωσε πως “μέχρι το τέλος του έτους, το Ειρηνοδικείο θα έχει μετεγκατασταθεί προσωρινά στο Επαρχείο Λαγκαδά”.

“Σε συνεργασία με τον δήμο της περιοχής ο οποίος παραχωρεί το νέο χώρο, αλλά και την Κτηματική Υπηρεσία, λύθηκαν τα γραφειοκρατικά θέματα που υπήρχαν κι έτσι η προσωρινή μετεγκατάσταση προχωρά και μέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε έτοιμοι” σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι η μετεγκατάσταση στο Επαρχείο Λαγκαδά θα είναι προσωρινή, καθώς τα οικόπεδα που είχε προτείνει ο δήμος στο παρελθόν, αντιμετώπισαν πολεοδομικά προβλήματα, καθώς επίσης και προβλήματα ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ωστόσο κατά τη σημερινή επίσκεψη ξεκαθαρίστηκε πως αν βρεθεί χώρος που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, το υπουργείο όπως είπε ο κ. Τσιάρας “είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Ειρηνοδικείο της περιοχής”.

Ο Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με το grtimes.gr, επισκέφθηκε τον νέο χώρο όπου θα στεγαστεί προσωρινά το Ειρηνοδικείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ