Κυριακή 29 Μαϊου 2022

Και… στα εξοπλιστικά ο «ψευτογιατρός»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Και… στα εξοπλιστικά ο «ψευτογιατρός»

Πριν αρχίσει να παίζει τα επικίνδυνα παιχνίδια του με ανθρώπινες ζωές παριστάνοντας τον κορυφαίο γιατρό, ο Νίκος Κόντος  έπαιζε…με το διάστημα.

Σύμφωνα με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, το 2001 επιχείρησε να εξαπατήσει την Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος κατασκευάστριας εταιρείας  ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών αμυντικών συστημάτων, θυγατρικής  αμερικανικού ομίλου εταιρειών (με ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς κι αυτή…) που κατασκευάζει δορυφορικά συστήματα για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις….

Ως Έλληνας και… πατριώτης , όπως εμφανιζόταν, πουλούσε δορυφορικό σύστημα με μοναδικές δυνατότητες κατόπτευσης   και τιμή μόλις 60 εκ. δολάρια!  Το εμφάνιζε μάλιστα  ως πραγματικά ευκαιρία για την Ελλάδα καθώς  η χώρα θα αποκτούσε  ένα τέτοιο σύγχρονο σύστημα με  πολύ  λίγα χρήματα  όταν ανάλογα πωλούνταν από 600 έως 1 δις δολάρια ΗΠΑ!

Συγκεκριμένα, στην επιστολή προς τον Υποστράτηγο αναφέρει: «Η ελληνική εταιρεία Milspair Enterprises IIe είναι κατασκευάστρια ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών αμυντικών συστημάτων, υλικών μείωσης του RCS και της θερμικής υπογραφής IR, ενώ παράλληλα ασχολείται με τις κατασκευές αμυντικών κοντέινερ, αλεξίσφαιρων θωρακίσουν και καταφυγίων ΡΒΧΠ. Παράλληλα αποτελεί θυγατρική του αμερικανικού ομίλου εταιρειών της   ΕΤΙ που είναι επίσης απόλυτα ελληνικών συμφερόντων καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι 100% ελληνικό σε όλες εταιρείες του ομίλου. Η ΕΤΙ-Electromagnetic Technologies Inc. και η θυγατρική της STE Inc  έχουν εμπλακεί τα τελευταία 12 χρόνια στην κατασκευή δορυφορικό συστημάτων για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Εξειδίκευση μας είναι η κατασκευή όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων των δορυφόρων καθώς και των ραντάρ κατόπτευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα ραντάρ κατόπτευσης που έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία εννέα χρόνια από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι κατασκευής του ομίλου της ΕΤΙ. Αποδεδειγμένα έχουμε προσφέρει στο τελευταίο δορυφορικό σύστημα που κατασκευάσαμε δυνατότητες αναλύσεις 30 επί 30cm, εκατοστών.

Αυτή τη στιγμή η ΕΤΙ Ι και η θυγατρική της STE είναι οι κατασκευάστριες εταιρείες των 36 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς LEO της final Analysis Inc σε ποσοστό 85%.

Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης οι αμερικανικές εταιρείες, L3 Communication, General Dynamics, Raytheon, η NASA και η ρωσική POLYOT η οποία έχει τους πυραύλους εκτόξευσης των δορυφόρων.

Η ΕΤI είχε ζητήσει και λάβει άδεια για την τοποθέτηση ενός ραντάρ κατόπτευσης περιορισμένων δυνατοτήτων 1χ 1 km που θα χρησιμοποιούνταν για εμπορικούς σκοπούς (επιτήρηση ναυσιπλοΐας, επιτήρηση συνόρων και αρχαιολογικών χώρων, έλεγχο πυρκαγιών και λοιπά) και έχει αποκτήσει και τον απαιτούμενο χώρο στο εσωτερικό των δορυφόρων, από την κατασκευάστρια εταιρεία Final Analysis Inc.

Ως Έλληνες σκεφτήκαμε ότι παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα ώστε να αποκτήσει ένα δορυφορικό σύστημα κατόπτευσης με εκπληκτικές δυνατότητες αναλύσεις 9επί 9σανcm, εκατοστών. Πρόταση μας είναι η τοποθέτηση μικροκυματικού συστήματος δορυφορικής κατόπτευσης από την ΕΤΙ στους 36 δορυφόρους της final Analysis Inc. το οποίο Θα μας δίνει τη δυνατότητα αναλύσεις εννέα επί εννέα σαν την μέτρα, σε real time 24 h το εικοσιτετράωρο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο λογισμικού από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Επίσης η τοποθέτηση του συστήματος μπορεί να προσφέρει μέχρι 1500 γραμμές δορυφορικής επικοινωνίας στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με απόλυτο έλεγχο λογισμικού. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με απόλυτη κάλυψη και μυστικότητα από την Έψιλον ΤΙ ενώ ένα μεγάλο κατασκευαστικό κομμάτι θα γίνει στην Ελλάδα. Υπό την άδεια κατασκευής και τοποθετήσεις ενός απλού εμπορικού δορυφορικού συστήματος αναλύσεις ένα επί ένα που έχει η Έψιλον ΤΙ μπορούμε να τοποθετήσουμε το στρατιωτικό σύστημα με ανάλυση εννέα επί εννέα σαν την μέτρα με απόλυτη ασφάλεια. Εγγυούμαστε απόλυτη ασφάλεια γιατί η Έψιλον ταυ Ι και η NASA είναι οι δύο οργανισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής η οποία πιστοποιούν την απόδοση των μικροκυματικών δορυφορικών συστημάτων κατόπτευσης, δηλαδή την δυνατότητα αναλύσεις δεδομένων –resolution των 9 επί 9 cm εκατοστών Που εμείς θα  ροσφέρουμε και ότι η NASA θα αποδεχθεί το 1 επί 1 km resolution. Γι’ αυτό το σκοπό είμαστε διατεθειμένοι και προτείνουμε την λήψη ασφαλιστικών μέτρων από την εταιρεία μας, έτσι ώστε αν κάτι είναι διαφορετικό από τα συμφωνηθέντα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να λάβουν πίσω τα χρήματα που θα έχουν δώσει μέχρι τότε. Η ολοκλήρωση της πρότασης μας θα προσφέρει στην Ελλάδα τα πλεονεκτήματα: -Ένα δορυφορικό σύστημα με δυνατότητες κατόπτευσης εννέα χ εννέα cm  όπου κανένας δεν θα γνωρίζει την ύπαρξη του.

-Δορυφορικό σύστημα με απόλυτο έλεγχο του λογισμικού από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

-1500 δορυφορικές γραμμές επικοινωνίας με έλεγχο του λογισμικού από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

-Το Mικροκυματικής μορφή ραντάρ κατόπτευσης που θα τοποθετηθεί στους δορυφόρους έχει το πλεονέκτημα ότι δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες ( νέφωση – βροχή).

-Οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα πληρώνουν ενοίκια για το ρεύμα, και τις ώρες χρήση των δορυφόρων.

-Δεν θα πληρώνουν πλέον την κάθε δορυφορική φωτογραφία ξεχωριστά.

-Δεν θα δέχονται έλεγχο από κανέναν πόσες ώρες  λειτουργούμε το εικοσιτετράωρο.

-Δεν θα υπάρχουν πάγια έξοδα.

-Λήψη εικόνας σε real time.

-Παρακολούθηση έως 256 στόχων συγχρόνως.

-Δυνατότητα μετάδοσης δορυφορικών δεδομένων σε πλοία, αεροσκάφη, οχήματα, προσωπικό με τους κατάλληλους δέκτες.

-Υπερβολικά χαμηλό κόστος.

Ή πρόταση μας περιλαμβάνει την τοποθέτηση 36 συστημάτων κατόπτευσης σε ισάριθμους δορυφόρους της εταιρείας  Final Analysis Inc.  που θα μας δίνουν δυνατότητα ανάλυσης  κατόπτευσης εννέα χ εννέα cm,, συν  την παροχή δύο σταθμών εδάφους με κόστος μόλις 60 εκατομμυρίων ΗΠΑ, όταν οποιοδήποτε ανάλογο σύστημα θα κόστιζε από 600 έως 1 δις δολάρια ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παροχή ελέγχου του λογισμικού στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι κάτι το οποίο καμιά χώρα και καμιά κατασκευάστρια εταιρεία δεν κοστολογεί διότι δεν αποτελεί αγαθό προς πώληση. Ως έλληνες και οπλισμένοι με αρκετό θάρρος στην πρόταση που σας κάνουμε και πιστεύοντας ότι θα βρούμε την κατάλληλη ανταπόκριση στο πρόσωπο σας και την υπηρεσία σας είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση και παντός είδους πληροφορία.».

Κι επειδή προφανώς δεν είδε «χαΐρι και προκοπή» με την πώληση  … space  συστημάτων  αποφάσισε  να πουλήσει ελπίδα σε απελπισμένους ανθρώπους που είτε ασθενούσαν οι ίδιοι είτε δικοί τους άνθρωποι. Οι μαρτυρίες θυμάτων του που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία   η οποία έχει σχηματιστεί για τον προφυλακισμένο πλέον «γιατρό» είναι πραγματικά  ανατριχιαστικές και δείχνουν  την αναλγησία και τον υπέρμετρο κυνισμό του.

Χαρακτηριστική είναι  η μαρτυρία του πατέρα της 14χρονης κοπέλας  που απεβίωσε το 2017 και στην οποία χορηγούσε «μαντζούνια» υποσχόμενος ότι θα θεραπευτεί από τον καρκίνο, όταν όλοι οι γιατροί βλέποντας τις εξετάσεις της έλεγαν ότι το παιδί χειροτερεύει. Μάλιστα απέδιδε την επιδείνωσή της αφενός στην αντίδραση των « θαυματουργών» βοτάνων του πριν την πλήρη ίαση, αφετέρου στο ότι δεν ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του… «Στην παρατήρησή μου ότι ο όγκος φαινόταν αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες μαγνητικές, μου απάντησε ότι η εκτίμησή μου ήταν λαθεμένη γιατί εκλάμβανα ως όγκο το υγρό το οποίο υπήρχε στην περιοχή και δεν είχε απορροφηθεί από τον οργανισμό της. Μάλιστα με διαβεβαίωνε και ότι σε αυτό το υγρό οφείλονταν η αστάθεια που είχε το παιδί…» . Το  οποίο υγρό  κατά τον «Κόντο» ήταν ο όγκος που ρευστοποιούνταν με τα «γιατροσόφια» του! Δεν δίστασε δε κάποια στιγμή  να ειρωνευτεί το κορίτσι, όπως καταθέτει ο πατέρας του, λέγοντάς του ότι «αν δεν συνεχίσεις τη θεραπεία θα κάνεις παρέα στον Θεοδόση που πέθανε!(σ.σ. πρόκειται για τον 16χρονο που έπασχε επίσης από καρκίνο , θύμα κι αυτό το παιδί  του «ψευτογιατρού). Κατά τον τραγικό πατέρα, ο ασυνείδητος  «θαυματοποιός» απέδιδε την επιδείνωση  της υγείας του κοριτσιού  το οποίο είχε υποβάλλει σε εξαντλητική δίαιτα, πλην των παραπάνω  και  «σε κάποιο σοκολατάκι που έφαγε…».

Όταν  η 14χρονη μεταφέρθηκε σε τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο , προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι τον παραπλάνησε η συμπτωματολογία,  καταλήγοντας με τη απίστευτη φράση «Ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει και δεν αλλάζει»…

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ