Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία Daniel: Χείρα βοηθείας από δικαστές και εισαγγελείς στους πληγέντες

Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κακοκαιρία Daniel: Χείρα βοηθείας από δικαστές και εισαγγελείς στους πληγέντες EUROKINISSI

«Οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί βρίσκονται πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, δίχως διακρίσεις, και αποτελούν τους θεματοφύλακες των δικαιωμάτων τους» είναι το μήνυμα που στέλνει η ΕνΔΕ για πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel.

Εκφράζοντας «τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια συνανθρώπων μας από τις φυσικές καταστροφές και από την πρωτοφανή κακοκαιρία στην περιφέρεια της Θεσσαλίας», η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) δηλώνει τη συμπαράστασή της στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν και στο πλαίσιο αυτό προχωρά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα παραδοθούν σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

ΕνΔΕ για πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel: Η ανακοίνωση της Ένωσης

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση για τη συγκέντρωση των ειδών αναφέρει αναλυτικά: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια συνανθρώπων μας από τις φυσικές καταστροφές και από την πρωτοφανή κακοκαιρία στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Εκφράζει την συμπαράστασή της στους κατοίκους των περιοχών οι οποίες επλήγησαν.

Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τα μέλη της να μετέχουν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, συσκευασμένη τροφή έτοιμη προς κατανάλωση π.χ. φρυγανιές, κρουασάν, παξιμάδια, γάλα σε σκόνη, είδη ατομικής υγιεινής), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα – Πρωτοδικείο Αθηνών, Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 6 και Ειρηνοδικείο Αθηνών, με επιμέλεια του Οικονομικού Υπευθύνου της Ένωσής μας κ. Νικήτα Βελία και στη Θεσσαλονίκη – Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με επιμέλεια του αν. Οικονομικού Υπευθύνου της Ένωσής μας κ. Βασίλη Καραναστάση, Προέδρου Πρωτοδικών – και θα παραδοθούν στις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματέα της Ένωσής μας κ. Ελευθερίας Κώνστα, Εφέτη, μόνιμης κατοίκου Λάρισας. Άμεσα δε, θα προσφέρει ποσότητα του πολύτιμου αγαθού του νερού στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας.

ΕνΔΕ για πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel

EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί βρίσκονται πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, δίχως διακρίσεις, και αποτελούν τους θεματοφύλακες των δικαιωμάτων τους».

Το αίτημα της μειοψηφίας της ΕνΔΕ

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα για παροχή βοήθειας από τα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕνΔΕ, Χριστόφορο Σεβαστίδη, ΔΝ Εφέτη, Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Εφέτη, Παντελή Μποροδήμο, Πρωτοδίκη, Μιχάλη Τσέφα, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Ιωάννη Ασπρογέρακα, Πρόεδρο Πρωτοδικών και Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκη.

«Η ομάδα μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους πληγέντες από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Ζητούμε την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ένωσης με χορήγηση κάθε υλικής βοήθειας που θα ανακουφίσει από τον πόνο και θα αποτελέσει στήριγμα στις δύσκολες αυτές στιγμές» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. Και προσέθεταν: «Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που ζουν στις πληγείσες περιοχές και είμαστε στην διάθεση τους σε οτιδήποτε χρειαστούν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ