Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Εισήγηση για “lockdown” και τηλεργασία – Θα κλείσει ο Κηφισός

Η κακοκαιρία Μπάλλος σαρώνει τη χώρα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιοχές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Εισήγηση για “lockdown” και τηλεργασία – Θα κλείσει ο Κηφισός EUROKINISSI

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές την ώρα που η κακοκαιρία Μπάλλος σαρώνει τη χώρα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιοχές. Οι αρχές φαίνεται πως εξετάζουν το κλείσιμο του Κηφισού και στα δύο ρεύματα, καθώς “φουσκώνει” επικίνδυνα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η συνδρομή του Στρατού για να μην υπάρχει πρόσβαση.

Επιπλέον προβλέπεται εισήγηση για απαγεόρευση κυκλοφορίας κατά την διάρκεια της νύχτας με τις ώρες 03.00 – 06.00 να θεωρούνται οι πιο κρίσιμες, καθώς τότε αναμένεται να γίνει η μεγάλη επέλαση της κακοκαιρίας.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μέτρα τύπου lockdown για τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε οι πολίτες να μην μπορούν να τι επισκεφθούν. Επιπλέον υπάρχουν και πληροφορίες για τηλεργασία.

Στυλιανίδης: “Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο”

Ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι αύριο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

Κακοκαιρία “Μπάλλος” - “Φούσκωσε” ο Κηφισός

EUROKINISSI

Όπως είπε, «αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα», ενώ προσέθεσε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία έχουν προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την Πολιτεία, ούτε από τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στην Αττική 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων οι 340 είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 11 για απομακρύνσεις από αυτοκίνητα και από οπουδήποτε αλλού και όλες έχουν εξελιχθεί αισίως.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από χθες έχουν ενεργοποιηθεί τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού. «Οι δυνάμεις βαίνουν όπου και όποτε χρειάζεται με βασικό στόχο και προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας αλλά και της περιουσίας των πολιτών», επισήμανε. "Μπάλλος"-Τσουνάμι τα προβλήματα, χάος σε δρόμους, κλειστά σχολεία

Έντονα προβλήματα εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο, όπου αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Οι κάτοικοι της Αττικής έλαβαν μήνυμα από το 112 στα κινητά τους τηλέφωνα

Κακοκαιρία "Μπάλλος": Μήνυμα από το 112 και στην Αττική

«Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν-Ακολουθείτε οδηγίες Αρχών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ