Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Κακοκαιρία “Ελπίς”-Αττική Οδός: Συνεχίζεται ο “λευκός Γολγοθάς” – 1.200 οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι – Μπαλάκι οι ευθύνες για το φιάσκο – ΒΙΝΤΕΟ

Στρατός και Πυροσβεστική, στην επιχείρηση για να βοηθήσουν τους οδηγούς. Σημειώνεται ότι χτες τουλάχιστον 5.000 οδηγοί και επιβάτες απεγκλωβίστηκαν σε όλη την Αττική.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κακοκαιρία “Ελπίς”-Αττική Οδός: Συνεχίζεται ο “λευκός Γολγοθάς” – 1.200 οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι – Μπαλάκι οι ευθύνες για το φιάσκο – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Κακοκαιρία “Ελπίς”-Αττική Οδός: Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς για χιλιάδες συμπολίτες μας που παραμένουν από χθες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό (περίπου 1.200) στον αριθμό. Ήδη η Δικαιοσύνη που κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς παρενέβη στο θέμα καθώς διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση όπως έγραψε το dikastiko.gr και ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη το πινγκ πονγκ της απόδοσης ευθυνών για την χαοτική και απαράδεκτη κατάσταση με τους πολίτες για ακόμη μια φορά να γίνονται το μπαλάκι.

Στο μεταξύ πολλοί πολίτες προσφεύγουν σε δικηγορικά γραφεία και ετοιμάζουν μηνύσεις και αγωγές κατά της Αττικής Οδού. 

Σημειώνεται ότι χτες τουλάχιστον 5.000 οδηγοί και επιβάτες απεγκλωβίστηκαν σε όλη την Αττική.

Αργά το βράδυ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έβαλε ένα συρμό και μετέφερε και κάποιους ανθρώπους που είχαν απεγκλωβιστεί από τα οχήματά τους.

Κακοκαιρία “Ελπίς”-Αττική Οδός: Τι λέει ο υπεύθυνος κυκλοφορίας της Αττικής Οδού 

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Φάνης Παπαδημητρίου, διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, αναφορικά με το φιάσκο με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, αρκετοί εκ των οποίων μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζουν να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. «Με μια πρόχειρη καταμέτρηση αυτή την ώρα πρέπει να υπάρχουν περίπου 1200 οχήματα εγκλωβισμένα και στα δύο ρεύματα, προς αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα. Τα περισσότερα είναι οχήματα μόνο, οι οδηγοί έχουν φύγει από το βράδυ. Οι οδηγοί εκτιμώ ότι είναι περίπου 300 άτομα. Έχει γίνει επιχείρηση όλο το βράδυ», περιέγραψε ο κ. Παπαδημητρίου αναφορικά με την κατάσταση στην Αττική Οδό αυτή την ώρα.

«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί ξεκινήσαμε πολύ άσχημα εχθές το πρωί. Η κακοκαιρία μας έπιασε στη χειρότερη ώρα, 9 το πρωί με όλη την Αθήνα στο δρόμο. Η κυκλοφορία ήταν πολύ μεγάλη, 70.000 αυτοκίνητα, 5.000 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά δικά μας ανάμεσά τους», περιέγραψε.

«Ο δρόμος κλείνει με διαταγή της Τροχαίας»

«Εχθές το πρωί η Αττική Οδός λειτουργούσε κανονικά. Στις 8 έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Όταν νιώθεις ότι το δρόμο τον έχεις, δεν τον κλείνεις. Η εταιρία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και εκείνη απαγόρευσε τη διέλευση των φορτηγών. Ό,τι επιχείρηση έχει γίνει το βράδυ, έχει γίνει προσεγγίζοντας ανάποδα. Η Αττική Οδός έχει 35 εκχιονιστικά, κάποια εγκλωβίστηκαν και τα ίδια. Γίνονταν και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες. Και πάμε και κόντρα, και ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Έχει έρθει και η Πυροσβεστική τώρα και προσπαθούμε να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό», συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Έχουμε προσεγγίσει τον κόσμο, έχουμε δώσει και κουβέρτες. Δε μας αρέσει καθόλου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Υπήρξαν και κρίσιμα περιστατικά, στα οποία χρειάστηκε να επέμβουμε. Αισθάνομαι πάρα πολύ άβολα, ελπίζουμε μέχρι το μεσημέρι να βοηθήσουμε να έχει γίνει κάτι», είπε.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι «Προσεγγίζουμε την Κάντζα από πίσω, και με την Πυροσβεστική από μπροστά. Το σχέδιο είναι μαζί με την Πυροσβεστική και είμαστε σε συνεργασία και έτσι θα πορευτούμε. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η προσπάθεια θα είναι διαρκής και εκτιμώ ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ολοκληρώσει».

«Εισηγηθήκαμε στην Πολιτική Προστασία να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή»

«Υπήρξε και σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Εισηγηθήκαμε από την αρχή ότι πρέπει να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή. Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν εχτές στις 2 το μεσημέρι, όταν ήταν πολύ αργά. Άποψή μου ότι τα φορτηγά θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί από την Κυριακή το απόγευμα, όπως είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Αν είχε γίνει αυτό, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη», σημείωσε ο ίδιος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το τι πήγε λάθος.

«Ο δρόμος προς το αεροδρόμιο τώρα είναι ανοιχτός. Το πρόβλημα σημειώθηκε επειδή δίπλωσαν νταλίκες και σταμάτησαν αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου. Θα βοηθούσε πολύ αν δεν είχαμε φορτηγά από την αρχή. Είχαμε 5.000 φορτηγά από τις 7 εχτές το πρωί στην Αττική Οδό. Η πολιτεία δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα», συνέχισε.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση, που εξελίσσεται με ρυθμούς αργούς αλλά σταθερούς. Μπορώ να καταλάβω την οργή των ανθρώπων, δε νιώθουμε καθόλου άνετα», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Συνολικά εκτιμώ ότι εγκλωβίστηκαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα. Μετά θα γίνει προσπάθεια τα αυτοκίνητα αυτά να μπουν κάπως στην άκρη για να ανοίξει ο δρόμος», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.

Οι μαρτυρίες των εγκλωβισμένων – «Είμαστε εδώ από εχτές το μεσημέρι»

«Είμαστε εδώ από εχθές το μεσημέρι στις 12. Μας έφεραν ένα σάντουιτς και ένα νερό κάποιοι φαντάροι, και μία κουβέρτα. Έριχνε πάρα πολύ χιόνι και ήταν όλα σταματημένα», είπε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA πολίτης που παραμένει εγκλωβισμένος.

«Ο άντρας μου είναι εγκλωβισμένος από εχθές το πρωί στην Αττική Οδό»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Θάλεια, ο σύζυγος της οποίας είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό από εχτές το πρωί.

«Είναι εγκλωβισμένος ο σύζυγός μου από τις δέκα το πρωί, στην Αττική Οδό στο ύψος της Κάντζας, δεν έχει περάσει κανένας άνθρωπος, δεν τους έδωσαν τίποτα, δεν πήρε καμία ενημέρωση για βαγόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μίλησα με το 112 και μου είπαν να περπατήσουν προς την πιο κοντινή έξοδο μήπως βρουν αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας. Η επόμενη έξοδος είναι 2,5 χλμ. Οι άνθρωποι δεν έχουν δύναμη να περπατήσουν να φτάσουν σε εκείνο το σημείο. Είναι πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία με εγκλωβισμένους. Ο σύζυγος πήγαινε αεροδρόμιο, ακυρώθηκε η πτήση του και προσπαθούσε να γυρίσει σπίτι. Τώρα χιονίζει από ό,τι μου λέει αλλά φυσάει. Δεν απαντάει κανείς αν θα ανοίξει ο προαστιακός για να τον πάρουν οι άνθρωποι να φύγουν. Δεν μπορούν να κάτσουν 2ο 24ωρο χωρίς νερό και φαγητό», είπε η κ. Θάλεια.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ