Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

Κακοκαιρία στο Ηράκλειο: Απεγνωσμένοι κάτοικοι είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται στις λάσπες – Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο

Κλειστή παρέμεινε το πρωί η παραλιακή λεωφόρος, αφού τα νερά είχαν μετατρέψει τον δρόμο σε λίμνη, ενώ από τις 12 το μεσημέρι έκλεισε και ο κόμβος της Νέας Αλικαρνασσού, όπου αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν μέσα στο νερό που ξεπερνούσε τα 80 εκατοστά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κακοκαιρία στο Ηράκλειο: Απεγνωσμένοι κάτοικοι είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται στις λάσπες – Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν για δεύτερο 24ωρο στην Κρήτη. Μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση, από το πρωί πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο τμήμα του Ηρακλείου.

Μάλιστα, τα νερά και οι λάσπες έφτασαν από 1,5 μέτρο στην περιοχή της Αλικαρνασσού που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη του Ηρακλείου. Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης, προκειμένου να αποσοβήσει τα χειρότερα.

 

  Κατεστραμμένα σπίτια και άνθρωποι σε απόγνωση – Απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα από αυτοκίνητο

Άνθρωποι έφτασαν σε απόγνωση, όταν είδαν μέσα σε λίγη ώρα να καταστρέφονται τα σπίτια τους, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το κτίριο των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που βρίσκονται στην Αλικαρνασσό.

Τη στιγμή που η έντονη βροχόπτωση είχε σκεπάσει το Ηράκλειο ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκε στους χειμάρρους που έρεαν στην περιοχή του Καρτερού.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου που απέγκλωβισε τα άτομα ενώ η βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή του Καρτερού με τις αρχές να κάνουν έκκληση να αποφεύγουν τους δρόμους της περιοχής.

Πηγή:flashnews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ