Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021

Καλλιτεχνικό #MeToo: Σε δίκη ο Πέτρος Φιλιππίδης για ένα βιασμό και δύο απόπειρες

Την παραπομπή του αποφάσισε με βούλευμα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καλλιτεχνικό #MeToo: Σε δίκη ο Πέτρος Φιλιππίδης για ένα βιασμό και δύο απόπειρες

Πέτρος Φιλιππίδης: Για τρία κακουργήματα παραπέμπεται σε δίκη ο Πετρος Φιλιππίδης σύμφωνα με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Πέτρος Φιλιππίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βούλευμα υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Aπό τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του, στον Πέτρο Φιλιππίδη έχει ασκηθεί δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης: Απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης με όρους

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο η αρνητική απάντηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών στην προσφυγή  του Πέτρου Φιλιππίδη κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης της 15ης τακτικής ανακρίτριας. Ο γνωστός ηθοποιός κατέθεσε το αίτημά του στις 4 Αυγούστου, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την απολογία του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του, υποστηρίζοντας ότι κρίθηκε προφυλακιστέος με ανύπαρκτα στοιχεία.

Ωστόσο, οι δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς του, κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερη επικινδυνότητα» του κατηγορούμενου, «σταθερή ροπή και εθισμό στην τέλεση συναφών εγκλημάτων», επισημαίνοντας ότι από «την ιδιαίτερη σκληρότητα και αναλγησία, που αυτός επέδειξε κατά τις επιθέσεις του, χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση των θυμάτων του, προκύπτει ότι ο ίδιος διακατέχεται από ανεξέλεγκτες γενετήσιες ορμές, συνεπεία των οποίων αδυνατεί να ελέγξει τη συμπεριφορά του…». Πέτρος Φιλιππίδης

Και υπογράμμιζαν: «…καταδεικνύεται ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή του και εθισμός στην τέλεση συναφών εγκλημάτων ώστε να κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ