Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Καλωσορίζουν τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού οι Επίτροποι Υγείας και Δικαιοσύνης

«Καλωσορίζω το τελικό πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ» ανέφερε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καλωσορίζουν τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού οι Επίτροποι Υγείας και Δικαιοσύνης

«Σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου την ψήφιση από το Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο της υιοθέτησης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού.

«Καλωσορίζω την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της υιοθέτησης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού» σημείωσε η Στέλλα Κυριακίδου και προσέθεσε ότι «είναι ένα βασικό βήμα προς την εφαρμογή του από την 1η Ιουλίου, το οποίο θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ όσο το δυνατόν ασφαλέστερα».

«Θα δώσει επίσης στους πολίτες μας τη βεβαιότητα και τη σαφήνεια για τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους» επισήμανε η Ευρωπαία Επίτροπος.

«Καλωσορίζω το τελικό πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ» ανέφερε από την πλευρά του ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς.

https://twitter.com/dreynders/status/1402543592476917762

Συμπλήρωσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ψήφων υπέρ υπογραμμίζει την κοινή και ισχυρή αποφασιστικότητα των ευρωβουλευτών να διαφυλάξουν την αρχή της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης της COVID-19».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ