Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί eurokinissi

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα ανωτέρω ισχύουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β’ 6290/29-12-2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00».

«Για οποιαδήποτε εξέλιξη με σκοπό την διασφάλιση της υγείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μετά τις οδηγίες των ειδικών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μέσα στην εβδομάδα, πάντως, θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία, με την κυβέρνηση να επιθυμεί κανονικά το άνοιγμά τους στις 10 Ιανουαρίου. «Το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου. Το πρωτόκολλο στα σχολεία είχε ορισμένα στάδια, τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες της Όμικρον, κυρίως αυτή η κουβέντα που αναπτύσσεται είναι τα περισσότερα τεστ γιατί ακριβώς δείχνει ότι η Όμικρον έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα», δήλωσε το πρωί της Κυριακής, ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ