Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Καραντίνα 2020: το μεγαλύτερο ψυχολογικό πείραμα που έγινε ποτέ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καραντίνα 2020: το μεγαλύτερο ψυχολογικό πείραμα που έγινε ποτέ

Υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ των ακαδημαϊκών σχετικά με την ψυχολογική φροντίδα μετά από καταστροφές και σοβαρά περιστατικά. Με ευρεία συναίνεση η Ακαδημαϊκή κοινότητα υποστηρίζει ότι ότι το lockdown είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό πείραμα στον κόσμο και θα καταβάλουμε τίμημα γι αυτό…

Περίπου 2.6 δισεκατομμύρια άνθρωποι – το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού – ζουν κάτω από απαγορεύσεις ή σε καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού. Αυτό είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ψυχολογικό πείραμα που έγινε ποτέ.

Στα τέλη του Φεβρουαρίου ακριβώς πριν οι ευρωπαϊκές χώρες προχωρήσουν σε διάφορες μορφές απαγορεύσεων, το περιοδικό The Lancet δημοσίευσε μια ανασκόπηση 24 μελετών που τεκμηριώνουν τον ψυχολογικό αντίκτυπο της καραντίνας (τον “περιορισμό της μετακίνησης ανθρώπων που έχουν εκτεθεί σε μια μεταδοτική ασθένεια”) στον πληθυσμό.

Με λίγα λόγια, και ίσως δεν εκπλήσσει, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καραντίνα είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων ψυχολογικού στρες και διαταραχής, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής διάθεσης, της αϋπνίας, του άγχους, του θυμού, της ευερεθιστότητας, της συναισθηματικής εξάντλησης, της κατάθλιψης και του μετατραυματικού στρες. Η χαμηλή διάθεση και ευερεθιστότητα ξεχωρίζουν ως οι πιο συχνές επιπτώσεις από την καραντίνα, σημειώνει η μελέτη.

(πηγή:ιατροnet)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ