Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Κάρπαθος: Διασωληνώθηκε 11χρονος μετά από σοβαρό ατύχημα με το ποδήλατό του

Έγινε αεροδιακομιδή στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο Παίδων όπου το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην εντατική

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κάρπαθος: Διασωληνώθηκε 11χρονος μετά από σοβαρό ατύχημα με το ποδήλατό του pixabay

Σε σοβαρό ατύχημα εξελίχθηκε η βόλτα ενός 11χρονου στην Κάρπαθο, καθώς το παιδί έπεσε με το ποδήλατο και τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα οι γιατροί να προχωρήσουν στη διασωλήνωσή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τοπικός τύπος, το ατύχημα σημειώθηκε στην παραλιακή οδό, στα Πηγάδια Καρπάθου, όταν κατά τη διάρκεια βόλτας το παιδί έπεσε από το ποδήλατο, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του.

Αρχικά, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Καρπάθου, όπου και διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια, όπως μεταδίδουν τα «Καρπαθιακά Νέα» έγινε αεροδιακομιδή στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην εντατική.

υδραυλικός βρήκε τραγικό θάνατο

Eurokinissi

11χρονος έπεσε με το ποδήλατο και τραυματίστηκε

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή. Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Καρπάθου διενεργεί έρευνα για την υπόθεση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες μόλις ημέρες η αστυνομία προχώρησε στο πρώτο σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς και ασφαλούς οδήγησης σε δημοτικό σχολείο στα Πηγάδια, ενώ θα ακολουθήσουν παρόμοια σεμινάρια σε όλα τα σχολεία του νησιού.

Πηγή: karpathiakanea.gr

Συμβουλές προς τους γονείς

Όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή. Να θυμάστε ότι οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Γι’ αυτό:

  • Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.
  • Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.
  • Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.
  • Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.
  • Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του.
  • Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
  • Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.
  • Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.
  • Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.
  • Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ