Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Κασιδιάρης: “Είμαι αθώος! Δεν είναι δυνατόν να με κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές απέξω” – ΦΩΤΟ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κασιδιάρης: “Είμαι αθώος! Δεν είναι δυνατόν να με κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές απέξω” – ΦΩΤΟ

Στο εδώλιο του Εφετείου κάθισε ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά από 5,5 χρόνια που διεξάγεται η δίκη. Στο παρά πέντε της ανακοίνωσης επί της αναστολής για την ποινή του, η οποία ανέρχεται στα 13 χρόνια και εντάσσεται στο λεγόμενο «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκε για να επιχειρηματολογήσει περί της αθωότητάς του και να ζητήσει να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Υπήρξε για άλλη μία φορά προκλητικός αφήνοντας αιχμές για την κρίση του Δικαστηρίου που επηρεάζεται από τους 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο, αλλά και από πολιτικές πιέσεις.

Όπως υποστήριξε στους δικαστές:

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις , όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο. Εάν δεν την πάρω (την αναστολή) δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι έρθει το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή.

Για την ανεπανόρθωτη βλάβη , ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό. Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η Εσδα, (ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου). Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.

Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ