Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Καστανιές: Νέες διμοιρίες των ΜΑΤ φθάνουν με C-130

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καστανιές: Νέες διμοιρίες των ΜΑΤ φθάνουν με C-130

Ακόμα οκτώ (8) διμοιρίες των ΜΑΤ ανεβαίνουν από την Αθήνα στον Έβρο ως ενίσχυση των συναδέλφων τους στη μεθοριακή γραμμή με την Τουρκία.

Με C-130 αναχωρούν συνολικά τέσσερις διμοιρίες της ΥΑΤ και άλλες τέσσερις της ΥΜΕΤ για να συνδράμουν στις ενέργειες των συναδέλφων τους προκειμένου να κρατήσουν στα Τουρκικά εδάφη τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο φυλάκιο των Καστανεών.

Εκτός ελέγχου παραμένει ακόμα η κατάσταση για τρίτη ημέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου, καθώς χιλιάδες λαθρομετανάστες έχουν συγκεντρωθεί ενθαρρυμένοι από το καθεστώς Ερντογάν, ευελπιστώντας, ότι θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα και να πατήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τουλάχιστον 10.000 ήταν οι απόπειρες εισόδου στην ελληνική επικράτεια μέσα σε διάστημα μόλις 24 ωρών. Ωστόσο, τα σύνορα είναι απροσπέλαστα καθώς ολημερίς και οληνυχτίς τα φυλάνε αγέρωχα οι άνδρες του ελληνικού Στρατού και της ελληνικής Αστυνομίας.

Ο στρατός καθ’ όλη τη νύχτα τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες. Έγιναν συνολικά 77 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι πως οι παράνομοι εισελθόντες δεν σχετίζονται με την ανάφλεξη στο Ιντλίμπ της Συρίας, μιας και προέρχονται από άλλες χώρες της Ανατολής όπως είναι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και η Σομαλία.

Πηγή: www.securitynews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ