Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Καστελλόριζο: Ο Τσαβούσογλου καταδίκασε την επίθεση με μπογιά στην ελληνική σημαία -Ήταν λάθος κίνηση, σεβόμαστε τις σημαίες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καστελλόριζο: Ο Τσαβούσογλου καταδίκασε την επίθεση με μπογιά στην ελληνική σημαία -Ήταν λάθος κίνηση, σεβόμαστε τις σημαίες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασε την προβοκάτσια σε βάρος της ελληνικής σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο στο Καστελλόριζο.

Ο Τούρκος υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τη βεβήλωση της Ελληνικής σημαίας, σε τηλεοπτική εκπομπή .

Παρά την ένταση με την Ελλάδα, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ο Τούρκος υπουργός τόνισε πως η Τουρκία έδειχνε πάντα σεβασμό απέναντι στις σημαίες άλλων εθνών και επανέλαβε πως η επίθεση δεν ήταν σωστή. Όπως είπε, η σημαία όλων των χωρών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

Μιλώντας αργότερα στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Μ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε εκ νέου στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Δεν έχουμε στόχο να παραβιάσουμε τα δικαιώματα άλλων, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας», είπε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε πως υπήρξε ένταση εξαιτίας ορισμένων «αποφασιστικών βημάτων» από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως η χώρα του προσπαθεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Ενοχλημένος από την επίσκεψη Πομπέο και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε και εκείνος με τη σειρά του την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, λέγοντας: «Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να μην παραβιάζουν την ουδετερότητά τους. Δεν είναι σωστή η κίνηση της άρσης του εμπάργκο, ακόμη κι αν αυτή είναι μερική», σημείωσε, αναφερόμενος στην απόφαση των Αμερικανών να άρουν μερικώς την απαγόρευση πώλησης όπλων στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δημιουργήθηκε θετικό κλίμα για συζήτηση στην Ανατολική Μεσόγειο, αφότου η Ελλάδα συμφώνησε να επανεκκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. «Ένα κράτος με αυτοπεποίθηση θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι, να είναι ενεργό στη διπλωματία και να υπερασπίζεται με σθένος τις θέσεις του», είπε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ