Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Καστρίτση για ενόργανη: Προπόνηση με σπασμένα πόδια σε παιδιά 5 χρονών – Έτρωγαν οδοντόκρεμα για φαγητό – ΒΙΝΤΕΟ

«Υπήρχε πολύ σκληρή κακοποίηση απέναντι σε αθλητές και αθλήτριες από πολύ μικρή ηλικία, λεκτική, με ξυλοδαρμούς, τιμωρίες, υπήρχαν παιδιά που λόγω του βάρους δεν μπορούσαν να φάνε. Τους απαγόρευαν να φάνε. Ετρωγαν οδοντόκρεμες», καταγγέλλει η Δήμητρα Καστρίτση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καστρίτση για ενόργανη: Προπόνηση με σπασμένα πόδια σε παιδιά 5 χρονών – Έτρωγαν οδοντόκρεμα για φαγητό – ΒΙΝΤΕΟ freepik

Σοκάρουν τα όσα αποκαλύπτει η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ενόργανη Γυμναστική, Δήμητρα Καστρίτση, σχετικά με τις καταγγελίες βίας στο χώρο της ενόργανης γυμναστικής, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Μιλώντας στο OPENTV, μεταξύ άλλων ανέφερε πως γίνονταν προπονήσεις με σπασμένα πόδια σε παιδιά 5 χρονών, τους απαγόρευαν να φάνε λόγω του βάρους τους, ενώ τους εκβιάζαν πως θα τους διώξουν.

«Υπήρχε πολύ σκληρή κακοποίηση απέναντι σε αθλητές και αθλήτριες από πολύ μικρή ηλικία, λεκτική, με ξυλοδαρμούς, τιμωρίες, υπήρχαν παιδιά που λόγω του βάρους δεν μπορούσαν να φάνε. Τους απαγόρευαν να φάνε. Ετρωγαν οδοντόκρεμες», καταγγέλλει στο OPEN TV η Δήμητρα Καστρίτση.

Η ίδια περιγράφει το πιο ακραίο περιστατικό που της έρχεται στο μυαλό: «Σίγουρα ήταν ο ξυλοδαρμός και δεν ήταν μία φορά. Να τονίσουμε ότι μιλάμε για πολύ μικρές ηλικίες, από 5 ετών, 8 χρόνων έως και 14 και φυσικά το να κάνεις και προπόνηση κάτω από τέτοια πίεση με τραυματισμούς, με σπασμένα χέρια, πόδια».

Η ίδια περιγράφει τον ξυλοδαρμό που υπέστη εκείνη όταν ήταν περίπου 12 ετών. «Οταν συνέβη, εγώ το είπα στους γονείς μου. Οι γονείς μου πήγαν και έπιασαν την προπονήτρια που ήταν τότε και την διοίκηση. Στην πορεία, με έναν μαγικό τρόπο, γινόμασταν υποχείρια και εμείς αλλά και οι γονείς. Μας εκβίαζαν πως θα μας διώξουν».

ΒΙΝΤΕΟ: OPEN TV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ